Kultur & Kookmarkt / Kultur in Hs Festival

met nieuw festival: Kultur in Hs!

Onze jaarlijkse Kultur & Kookmarkt
Deze vindt plaats van 13.00-17.00 uur. Een Kulturhusfeestje met wereldkoks en wereldhapjes, lekkere koffie met gebak, én een informatieve markt (cursussen, zorg, welzijn, muziekonderwijs, heemkunde, cultuur, entertainment) met allerlei stands. In onze mooie “buitenkeuken” staan de dames en heren wereldkoks met hun heerlijke hapjes.  U kunt zich laven aan hapjes uit alelrlei landen. Kom proeven van deze onbekende lekkernijen en vraag onze wereldkoks gerust het hemd van het culinaire lijf.

Op de informatieve markt vindt u:

* Welzijnswerk Borne
* Heemkunde vereniging Borne
* Unicef
* Kursushusdocenten Spaans, Italiaans, Engels, Fashion Design Junior, Open atelier Hans Jansen, Keep on Dancing
  Mindfullnes
* Muziekschool Borne
* Kursushusdocent

In onze Multiculti Wereldkeuken staan voor u te koken
Kenia - Odilia Wentzel  KLIK HIER VOOR HAAR RECEPTEN

Suriname - Indra Janki  KLIK HIER VOOR HAAR RECEPTEN

Syrie - Gada Mardini  KLIK HIER VOOR HAAR RECEPTEN

Libie - Adiba Koeri  KLIK HIER VOOR HAAR RECEPTEN

Indonesie - Sarina Elfisita

Filipijnen - Gemma van Niftrik

Experimenteren en pionieren brengt vernieuwing en met het “Kultur in Hûs Festival” heeft Borne er een spiksplinternieuw evenement bij. Zondag 13 september, op de dag van onze jaarlijkse Kultur -en Kookmarkt, gaan de deuren van diverse huiskamers in Borne open voor het Kultur in Hûs Festival! Knus, origineel, beregezellig, cultureel, muzikaal en typisch Borns, dat is ‘’Kultur in Hûs’’. Nestel u gezellig in één van de 6 “huiskamers” van de bewoners van Borne. Zij stellen tijdens dit unieke festival hun huiskamer ter beschikking als podiumplaats. Lekker op de bank, tussen de vazen, schilderijen en fotolijstjes in.

Kultur in Hûs is een mix van muziekgenres. Lokaal talent laat zien wat het in huis heeft. De keuze is breed: van swingende jazz tot klassiek piano, van melancholische liedjes tot vrolijke deuntjes. Struinend door de gezellige straatjes van Borne bezoeken de festivalgangers drie huiskamers, en worden drie verschillende optredens beleefd.

Hoe het Kultur in Hûs Festival werkt: u stelt uw eigen programma samen en kiest drie concerten uit het middagprogramma. Ieder concert duurt ongeveer 20 minuten. De grande finale vindt plaats in het Hûskamertheater van Kulturhus Borne: live muziek en een heerlijk buffet boordevol multiculturele hapjes van Bornse ‘’wereldkoks’’!

Het Festival start om 15.00 uur en eindigt rond 17.30 uur in ons eigen theaterhuiskamer. Kaarten kosten €10,00. Het programma, de locaties, boekingsinformatie, etc voor het Kultur in Hûs Festival wordt bekend gemaakt in de komende weken. Hou onze website in de gaten! En mochten de echte avonturiers onder u blindelings al kaarten willen reserveren, dan kan dat via: events@kulturhusborne.nl

Onze jaarlijkse Kultur & Kookmarkt

Het Kultur in Hûs  Festival komt tot stand in samenwerking met Matty Broenink, Marjan Boxem, Liesbeth Hassink van Museum Bussemakerhuis en Ilse Bordes van openluchttheater Hertme. Kultur in Hûs is onderdeel van ons participatieprogramma waarbij Kulturhus Borne in samenwerking met Bornse burgers en organisaties actief theateractiviteiten opzet en uitvoert.

Kultur & Kookmarkt / Kultur in Hs Festival