29
okt

Kultur in Hs Festival

Huiskamerfestival


Zondag 29 oktober, van 14.30-18.00 uur, tijd voor het Bornse Huiskamerfestival Kultur in Hûs. U kunt tot en met vrijdag 28 oktober uw voorkeur voor artiesten doorgeven. Zie onderaan deze pagina.

Fietsend door de gezellige straatjes van Borne bezoeken de festivalgangers vier huiskamers, waar u vier verschillende optredens krijgt. Iedere voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. De grande finale vindt samen met alle bezoekers plaats in het Hûskamertheater van Kulturhus Borne: live muziek met een hapje en een drankje.

HET PROGRAMMA:
-De Gema's: deze zingende tweelingbroers hadden in 1962(!) een hit met Doe Eens Mee. Ze blijven trouw aan de eigen roots en brengt nummers van The Brothers Four, Harry Belafonte, Simon & Garfunkel en toppers van toen: Toon Hermans, Wim Sonneveld en Frans Halsema. Het zangduo wordt gevormd door, Geert en Machiel Nijenhuis en komt oorspronkelijk uit Enschede.

- Zanggroep Sansan: ''we zijn een vriendengroep, we kennen elkaar al een mensenleven en sinds een tiental jaren zingen we samen liedjes die ons op een of andere manier aanspreken. We zingen puur voor ons plezier, zonder winstoogmerk, zonder beroemd te worden en zo ver mogelijk van radio en tv. Wij brengen liederen uit alle windstreken en tochtgaten. Bijna alle genres beoefenen wij en dat meestal a capella, soms begeleid met gitaar en/of percussie. Waar nodig vertalen wij de teksten of maken zelf liedteksten. Het is vast en los, paal noch perk maar toch vlees en vis. Uitgangspunt is het plezier met elkaar. In de afgelopen jaren hebben we bewezen dat ook de toehoorders ons plezierig vinden en of dat nu tussen de schuifdeuren is, op verjaardagen, buurtfeesten, in de tuin of op het plein, in café of theater, dat maakt niet uit. En alles doen we heel gemakkelijk, uit het hoofd en bij voorkeur onversterkt.''

-Double6:

is een zang-gitaarduo bestaande uit Paul Homan en Rudi Oude Vrielink. Beide heren hebben hun sporen inmiddels verdiend in de muziek. De songs die zij brengen zijn herkenbaar voor jong en oud en klinken akoestisch, en verrassend. Dit wordt vooral veroorzaakt door Paul’s warme stem in combinatie met het gitaarspel van Rudi welke doorspekt is met zowel een populaire, klassieke als flamenco achtergrond. Hun muziek, passie en enthousiasme zorgen voor een krachtige uitstraling naar hun publiek. Tijdens het Kultur in Hus festival brengen zij het programma “Mixed Emotions”. In het half uur durend optreden wordt u heen en weer geslingerd door een mix van liedjes, met hier en daar een anekdote, waarvan u vrolijk wordt dan weer sentimenteel, of wellicht een stukje nostalgie voelt. In ieder geval gaat u met een goed gevoel naar huis.

We verklappen niet alles maar een deel van het repertoire mag u alvast weten: Racoon- Oceaan. Skik- Prachtige mooie dag. Billy Joel- Pianoman.

-Damessimo: Damessimo is een zanggroepje dat al 12½ jaar bestaat en dat ontstaan is uit een groter koor, nl. het ‘Twents Liturgiekoor’. De naam doet denken aan de muziektermen ‘fortissimo’ of ‘pianissimo’, maar het is ‘DAMESsimo’…. De dames Leonie Otten, Dinie Otten, Jacquelline Lemmink en Dieke Snoek zingen meerstemmig repertoire, in verschillende talen (Nederlands nog het minst), à capella of met pianobegeleiding van Jos Beunders.

-Foezel 0.0: Foezel 0.0 steet garant veur plezerig vermaak. Gezellige leedkes, zo oet het leaven, mangs in 't hollaands mar vaak in 't plat. Herkenbare meziek en verrassende tekste , doarmet wil​t Annemieke en Gerrit Rensink (Foezel 0.0) d'r veur zoargen da'j effen oene zoargen van alledag verget. Mooie melodieën, verstilde versjes (gedichtjes), humoristische vondsten en de plezerige stem van Annemieke stoat borg veur völ wil.Zoonder alcohol!

-Channah& Jolien:

Channah en Jolien zijn twee Bornse meiden die elkaar hebben leren kennen dankzij muziek en de Bornse muziekschool. Op een dag, een jaar of drie geleden, had Jolien een violist nodig bij een pianostuk dat ze speelde en zodoende kwam ze via de docenten van de muziekschool bij Channah terecht. Vanaf dat moment maken de dames redelijk regelmatig muziek. Ze kwamen erachter dat ze het niet alleen leuk vonden om viool en piano te spelen, maar ook om samen te zingen.

Een gevarieerd programma dat recht evenredig is met de brede interesse van deze jongedames kunt u verwachten als u naar hen komt luisteren. Het liefst maken ze uren vol met het afwisselen van dromerige, soms moderne, soms zelfgescheven klassieke muziek of breekbare gezongen liedjes die hen raken. Gezien de tijd hebben ze echter een selectie moeten maken, maar er is geprobeerd om een representatief en gevarieerd lijstje op te stellen.

-Jasmijn & Jonathan: Jonatan Kuhlmann en Jasmijn Oude Grotebevelsborg zijn twee jonge, gepassioneerde pianisten die op hun 13e zijn begonnen met pianospelen. Tegenwoordig hebben ze les van Stefan Blaak in Borne. Beide zijn prijswinnaars van het Prinses Christina Concours. Jonatan en Jasmijn gaan quatre-mains spelen, maar u gaat ze ook solo horen spelen. Het repertoire dat ze u gaan laten horen op de piano bevat o.a. werken van Schubert en Grieg.

-Erik van der Endt: Singer/songwriter Erik van der Endt is een zanger-gitarist uit Enschede en geen onbekende in Borne. Speelde met zijn band Foolscircle, waarin o.a. Bert Reerink en Stefan Schaminee (docenten muziekschool) resp. gitaar en bas deden, de nodige huiskamerfeesten in Borne. Als soloartiest was hij te horen op de sessies in’ t Kulturhus. Vanaf 2010 maakt Erik cd’s met eigen liedjes, waaraan genoemde muzikanten ook meewerkten. Hij treedt vaak op als Troubadour/Bard. Zijn muzikale oorsprong ligt in de muziek van de jaren zestig en zeventig. Erik speelt een mengeling van Engelstalige en Nederlandstalige liedjes. Het zijn filosofisch geëngageerde liedjes, soms wat opstandig en kritisch, soms wat weemoedig. Thema’s: onzekerheid van het muzikantenbestaan, liefde, en hedendaagse verschijnselen. Zijn muziek varieert van Folk tot Calypso, van Rock-’n-roll tot Ballade.

TICKETS BESTELLEN EN HOE HET WERKT:

U stelt uw eigen programma samen door uit de 8 artiesten er 3 te kiezen. De organisatie probeert hier bij de indeling dan zoveel mogelijk rekening mee te houden. De 4e act zal voor u een verrassing worden! U kunt zich natuurlijk ook helemaal laten verrassen! Vermeld dan dat u geen voorkeur voor specifieke optredens hebt.

Tickets kosten €10,00 per persoon.

A. Tickets kunt u kopen bij de receptie van het Kulturhus.
U geeft daar uw naam, adres, emailadres, aantal personen en de 3 voorkeuren op. En u gaat met tickets in uw hand naar huis.

B. Tickets kunt u telefonisch bij de balie reserveren: 074-265 72 00
U geeft uw naam, adres, emailadres, aantal personen en de 3 voorkeuren op. Uw reservering blijft 2 weken geldig*, dit houdt in dat u binnen 2 weken even langs dient te komen om de tickets af te rekenen. En u gaat met tickets in uw hand naar huis.
*Na deze 2 weken, komt uw reservering automatisch te vervallen.

C. U kunt via deze website via de knop hier onderaan e-tickets aanschaffen
U krijgt dan een verrassingspakket qua artiesten.

Welke artiesten bezoekt u waar: het festivalpakketje ophalen!
Hoera, u heeft tickets! Ofwel gekocht aan de balie, ofwel uitgeprinte e-tickets. Dan hoeft u nog maar 1 ding te doen: uw festivalpakketje ophalen. Hierin zit onder meer de plattegrond, de adressen van de huiskamers. En last but not least: u hoort dan van welke artiesten u uiteindelijk gaat genieten!

U kunt uw festivalpakketje ophalen bij Matty Boenink en Joke Batenburg in de foyer van het Kulturhus op de volgende dagen en tijden:
- Vrijdag 27 oktober, van 17.00-18.00 uur
- Zaterdag 28 oktober, van 10.00-12.00 uur
- Zondag 29 oktober, vanaf 13.30 uur

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Cogas Cultuurfonds en het Rabofonds

Kaarten kopen!
meer uit agenda
Kultur in Hs Festival