13
sep

Kultur in Hs Festival - NIEUW!

Huiskamerfestival op 6 locaties


Met het “Kultur in Hûs Festival” heeft Borne er een spiksplinternieuw evenement bij! Zondag 13 september organiseren wij muziekoptredens van verschillende genres in diverse huiskamers in Borne. Het wordt smakelijk gecombineerd met onze jaarlijkse Kultur -en Kookmarkt.

Origineel, cultureel, gezellig, muzikaal en typisch Borns, dat is ‘’Kultur in Hûs’’. 

U krijgt 3 privé optredens van 20 minuten in drie van de zes huiskamers van inwoners van Borne. Zij stellen tijdens dit unieke festival hun huiskamer ter beschikking als podiumplaats. U heeft telkens 20 minuten de tijd om naar het volgende optreden te gaan.

Kultur in Hûs is een mix van muziekgenres. Lokaal talent laat zien wat het in huis heeft. De keuze is breed: van swingende jazz tot klassiek piano, van melancholische ballades tot vrolijke songs, en dit alles in 20 minuten per optreden.

Fietsend door de gezellige straatjes van Borne bezoeken de festivalgangers drie huiskamers, waar u drie verschillende optredens krijgt. Ieder concert duurt ongeveer 20 minuten.

De grande finale vindt samen met alle bezoekers plaats in het Hûskamertheater van Kulturhus Borne: live muziek en een heerlijk buffet met multiculturele hapjes van Bornse ‘’wereldkoks’. 

Het Festival start om 15.00 uur en eindigt rond 17.30 uur. Kaarten kosten €20,00 voor 2 personen: 20 euri per stel!

HOE HET WERKT & TICKETS BESTELLEN
U stelt uw eigen programma samen aan de hand van de genummerde artiesten.
Bij opgave per mail (receptie@kulturhusborne.nl), per telefoon (074-2657200) of aan de balie van het Kulturhus geeft u, naast uw naam, adres en aantal personen, ook drie voorkeuren voor optredens op. U kunt dit doen door de nummers van de gewenste optredens te vermelden. Wij proberen hier bij de indeling dan zoveel mogelijk rekening mee te houden. U kunt zich natuurlijk ook laten verrassen! Vermeld dan dat u geen voorkeur voor de optredens hebt.

U kunt uw kaarten op zondag 13 september ophalen in de foyer van het Kulturhus. U hoort dan welke optredens u bijwoont en bij welke huiskamers u wordt verwacht. Tevens kunt u de kaarten (€20,00 per stel, of €10,00 per persoon) contant of met de pin betalen. de kassa is vanaf 13.00 uur geopend. 

Nog vragen? Mail dan naar: events@kulturhusborne.nl

DE ARTIESTEN & HUN PROGRAMMA
1. Jos & Yvonne Beunders - Franse chansons & jazzballads
Vader en dochter bieden de luisteraars een gevarieerd repertoire met een aantal Franse chansons, een paar mooie liedjes van Jules de Corte en een paar ‘jazzballads’. 

Yvonne heeft vorige maand haar opleiding aan de PABO in Nijmegen afgerond. Samen met een jaargenoot heeft ze ook daar al meerdere optredens verzorgd, onlangs nog bij de opening van een nieuw gebouw van de HAN, Hogeschool Arnhem/Nijmegen. Ze heeft in Borne tijdens haar middelbare school periode onder meer gezongen bij de jazzformatie Yes to Jazz en daarmee opgetreden bij het Prinses Christina Concours in Amsterdam. Yvonne speelt dwarsfluit in het Armonia’s studentenorkest ASO, gevormd door oud-leden van het Twents Jeugd Harmonie Orkest te Hengelo.

Jos is onderwijzer op basisschool de Wheele in Borne. Een dag per week geeft hij alle groepen van deze school muziekles; op de overige dagen is hij er leerkracht van groep 8. Hij is pianist bij het Twents Liturgiekoor, koor Opus ’94, muziekgezelschap Vocalise en salonorkest Humoreske. Daarnaast zijn er andere optredens, zoals onlangs ‘Hoera voor Annie (MG Schmidt)’ met Marianne van de Post en natuurlijk met Yvonne.  Een onverwachte gelegenheid was er afgelopen jaar zelfs in Zuid-Afrika, waar Yvonne vijf maanden verbleef voor een stage. Eigenlijk mag een Zuid-Afrikaans liedje dus niet ontbreken bij het optreden op 13 september…


2. Marlijne Jans 
Drie jaar geleden deed de nu 21 jarige Marlijne Jans mee met de eerste editie van het tv programma ''de Beste SingerSongWriter van Nederland'', van Giel Beelen. Haar repertoire bestaat uit zelfgeschreven composities en varieert van ballads tot uptempo nummers. Daarin verwerkt Marlijne verhalen en emoties uit het dagelijks leven, altijd met een country-randje want dat is echt haar ding. Daarnaast geeft zij aan een groot aantal bekende songs haar eigen draai.

3. Frank Droste & Carien Oude Lashof - SINGERS, SONGS EN SENTIMENT
Gevoelige songs en leuke verhalen! Wanneer muzikanten na repetities en optredens chillen in kleedkamers, bandbus of bijzaaltjes, komen de anekdotes van optredens uit verre verledens, de één nog mooier en spectaculaire dan de ander. De geliefde muzikant onder de muzikanten kan de goede partij spelen en durft het sterkste verhaal te vertellen! Met het bezit van busje en een geluidsinstallatie ben je ook al snel gewild, het scheelt een boel talent en fantasie.

Frank had altijd een busje en zijn spullen goed voor elkaar, zat wonderwel altijd in een leuk bandje. Carien had een Toyota Starlet, niet eens een microfoon,….. talent? Samen klinkt het in ieder geval!  Ook voldoende fantasie en materiaal om een vermakelijk optreden te kunnen vullen, zij werken immers alebei in het Kulturhus!

 

4. Rosa & Jasper van der Deen 
Zus en broer hebben voor deze middag gekozen voor rustige popballads, afgewisseld met jazzy songs, en als bonus een ietwat klassieker nummer. Denk aan Do, Nikki Yanofsky en ''I dreamed a dream'' uit Les Miserables.

Jasper speelt al sinds zijn achtste piano. Al acht jaar lang begeleidt hij koren in Borne, begonnen bij Con Spirito Kinderkoor en Jongerenkoor en bij het Kinder- en Jongerenkoor van de RK kerk Zenderen. Daarna is hij ook de pianist geworden bij Born to Pop, waar hij onlangs mee is gestopt vanwege zijn studie. Hij begeleidt daarnaast een koor in Wierden en sinds kort dirigeert hij twee koren.

Zowel Jasper als Rosa hebben hun VWO bij CSG het Noordik in Almelo behaald, waar muziek een belangrijke rol speelt. Ze hebben beiden meegedaan aan de groots opgezette schoolmusicals en allerlei andere muzikale evenementen van deze school. Geïnspireerd door het enthousiasme van de muziek- en andere docenten volgt Jasper nu de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium in Zwolle met als doel het lesgeven op het voortgezet onderwijs.

Rosa speelt vanaf haar achtste klarinet, zowel individueel als bij de Bornse Harmonie. Daarnaast heeft zij veel gezongen, eerst bij het kinderkoor en later ook bij het Jongerenkoor van Con Spirito en in Zenderen en zij heeft veel gezongen op het Noordik. Een enkele keer zingt zij tijdens kerkdiensten in Borne. Rosa is net gestart met haar opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de universiteit in Nijmegen, waar ze ook zeker een orkest gaat opzoeken om klarinet te spelen.


5. Cordow Music 
Cordow bestaat uit de Bornse Wendy Kolste (zang) en Cees Klaassen (gitaar). In Esperanto betekent Kordo 'snaar' of 'stemband'. Cordow is Kordo volgens Cees en Wendy: muziek teruggebracht tot de essentie, in al zijn puurheid en kwetsbaarheid. Stem en snaren vormen samen één akkoord. Cordow brengt liedjes over het leven, de liefde en alles wat dat met zich meebrengt, zowel de mooie kanten als de schaduwkanten. Het brede scala aan covers heeft één aspect gemeen: het is muziek die je raakt. Rustige luisterliedjes, covers, easy listening. Cordow luistert zelf graag naar The Beatles, Eric Clapton, Eva Cassidy, Adèle en Anouk.

6. Ilona Stokvis & Annemarie de Boer - Overwegend zonnig, hier en daar bewolkt​
Het concert ''Overwegend zonnig, hier en daar bewolkt'' is een concert met zang en piano waarbij de zangeres ook steeds vertelt over de liederen. Dit zijn onder meer regenliederen van Brahms en een warmbloedige Argentijnse tango. Voor in uw fietstrommel(vlies) en als opmars voor het buffetje straks, krijgt u nog wat gezongen recepten mee uit de Franse keuken. Dit klassieke concert is ook voor ‚niet-kenners’ bedoeld! Met Ilona Stokvis, mezzosopraan en Annemarie de Boer, piano.

Mezzosopraan Ilona Stokvis is een klassieke zangeres die daarnaast ook musical-types vertolkt zoals in haar kinderconcert met Juffrouw Ooievaar.
Meer over Ilona kunt u lezen op www.ilonastokvis.nl 

Annemarie de Boer, piano, heeft een voorliefde voor kamermuziek waarmee zij optreedt in binnen- en buitenland en op de radio en CD te beluisteren is. Zij speelt in ensembles, en met Ilona Stokvis en met de celliste Mariëtte Gort vormt zij al jaren duo’s. 

 

 

________________________________

Het Kultur in Hûs Festival komt mede tot stand door een financiele bijdrage van Kringloop Borne en sponsoring door bloemenzaak de Krey'nhook

 

 .

 

 

 

 

 

 

 

meer uit agenda
Kultur in Hs Festival - NIEUW!