30
okt

Kultur in Hs Festival 2016


Zondag 30 oktober gaan voor de 2e keer de deuren van diverse huiskamers in Borne open voor het Kultur in Hûs Festival!

Knus, origineel, beregezellig, cultureel, muzikaal en typisch Borns, dat is ‘’Kultur in Hûs’’. Nestel u gezellig in één van de ''podium-huiskamers” van de bewoners van Borne. Zij stellen tijdens dit unieke festival hun huiskamer ter beschikking als podiumplaats. Lekker op de bank, tussen de vazen, schilderijen en fotolijstjes in.

Kultur in Hûs is een mix van muziekgenres. Lokaal talent laat zien wat het in huis heeft. De keuze is breed: van swingende jazz tot klassiek piano, van melancholische liedjes tot vrolijke deuntjes. Struinend door de gezellige straatjes van Borne bezoeken de festivalgangers diverse huiskamers, en worden daar verschillende optredens beleefd.

Het programma:
Jazztrio BeBoWe - Lekkere Liedjes
Dit jazztrio bestaat uit Jan Oude Grote Bevelsborg – altsaxofoon, Erik Borst - contrabas en Resy Weernink - piano. Ze kennen elkaar van Bigband New Edition waarin ze wekelijks musiceren. Als BeBoWe spelen ze onregelmatig maar met veel plezier. Ze vinden het leuk om hun eigen weg te vinden in Amerikaanse jazz standards, maar ook om ander repertoire naar hun hand te zetten. Zo spelen ze o.a. het zeer bekende ‘Georgia on my Mind’ maar ook het veel nieuwere ‘Fragile’ van Sting.Hun programma heet ‘Lekkere liedjes’. Genoemd naar de app groep waarmee ze elkaar soms met nieuwe ideeën bestoken. Het enige criterium is dat het een ‘lekker liedje’ moet zijn.

Frank Droste & Carien Oude Lashof - Frank en Vrij
Gevoelige songs en leuke verhalen! Wanneer muzikanten na repetities en optredens chillen in kleedkamers, bandbus of bijzaaltjes, komen de anekdotes van optredens uit verre verledens, de één nog mooier en spectaculaire dan de ander. De geliefde muzikant onder de muzikanten kan de goede partij spelen en durft het sterkste verhaal te vertellen! Met het bezit van busje en een geluidsinstallatie ben je ook al snel gewild, het scheelt een boel talent en fantasie.

Frank had altijd een busje en zijn spullen goed voor elkaar, zat wonderwel altijd in een leuk bandje. Carien had een Toyota Starlet, niet eens een microfoon,….. talent? Samen klinkt het in ieder geval! Ook voldoende fantasie en materiaal om een vermakelijk optreden te kunnen vullen, zij werken immers allebei in het Kulturhus!

Marjon Weerink - Songsmederij
Toen Marjon in 2008 afstudeerde als moleculair medisch celbioloog, vroeg ze zich ineens af of haar passie wel écht in het laboratorium lag. Het antwoord was duidelijk: nee! Ze schreef zich in voor het conservatorium, en vier jaar later studeerde ze opnieuw af, maar nu als singer-songwriter. Samen met pianist Jeffrey begon ze onder de naam De Song-Smederij in opdracht liedjes te schrijven. Van huwelijk tot uitvaart, van bedrijfsfeest tot theater: al heel wat op maat gemaakte liedjes zagen inmiddels het levenslicht. Tijdens het Kultur in Hus festival zingt Marjon een selectie uit de liedjes die ze in de afgelopen jaren heeft gemaakt, en vertelt ze alle achterliggende verhalen. Want hoe gaat dat nu eigenlijk, liedjes maken? En waar haal je de ideeën vandaan? Je hoort het tijdens deze voorstelling! Met een gouden keel, zingt ze als een nachtegaal en raakt je diep in je hart.

Cordow Music - Dichtbij
Cordow bestaat uit de Bornse Wendy Kolste (zang) en Cees Klaassen (gitaar). In Esperanto betekent Kordo 'snaar' of 'stemband'. Cordow is Kordo volgens Cees en Wendy: muziek teruggebracht tot de essentie. Stem en snaren vormen samen één akkoord. Met 'Dichtbij' brengt Cordow een programma over het leven en de liefde, zowel de mooie als de rauwe kanten. U kunt genieten van akoestische versies van nummers van Anouk, Joe Jackson, Phil Collins en Eva Cassidy. Muziek in al zijn puurheid en kwetsbaarheid, muziek die je raakt.

Hein Krammer - Haj la hora mare!

“Kom mee naar de hora!” Roemenen houden van feesten, niet alleen met drinken maar ook met dansen en zingen. Het is op zich een feest om die muziek te beluisteren. Voor Hein is het een feest die muziek op piano te spelen. Hein speelt vanaf zijn 11e jaar piano. Behalve met klassieke muziek is hij veel met jazz bezig geweest. Al in de middelbare schooltijd kwam daar zigeunermuziek bij, vooral uit Hongarije en Roemenië. Geleidelijkaan is de belangstelling meer op de Roemeense volksmuziek gericht. Het is in muzikaal opzicht erg boeiende muziek: bijzondere muziek-instrumenten, ritmes, versieringen, en wat niet al. Hein heeft zich erop toegelegd de meeste eigenaardigheden van de Roemeense muziek te “vertalen” naar de piano. Eigenlijk is een halfuurtje pianospel veel te kort om de rijkdom van de Roemeense muziek uit te laten komen. Niettemin hoopt Hein in die tijd de essentie van zijn fascinatie over te kunnen dragen.

Yvonne & Jos Beunders - zang en piano

Vader en dochter Beunders gaan met een gevarieerd repertoire de luisteraars een aangenaam half uur bieden met een aantal Franse chansons, enkele liederen van Nederlandse origine en een paar ‘jazzballads’.

Yvonne heeft vorig jaar haar opleiding aan de PABO in Nijmegen afgerond. Samen met een jaargenoot heeft ze ook daar al meerdere optredens verzorgd, onlangs nog bij de opening van een nieuw gebouw van de HAN, Hogeschool Arnhem/Nijmegen. Het eerste jaar na haar opleiding was ze hoofdzakelijk in Frankrijk als au pair en assisteerde ze er bij Engelse leseen op een middelbare school. Ze heeft in Borne tijdens haar middelbare school periode onder meer gezongen bij de jazzformatie Yes to Jazz en daarmee opgetreden bij het Prinses Christina Concours in Amsterdam. Jos is onderwijzer op basisschool de Wheele in Borne. Een dag per week geeft hij alle groepen van deze school muziekles; op de overige dagen is hij er leerkracht van groep 8. Hij is o.a. pianist bij het Twents Liturgiekoor, koor Opus ’94, muziekgezelschap Vocalise en salonorkest Humoreske.

Barkel & Co - Gewoon lekkere muziek
Onder het motto van "Gewoon lekkere muziek" spelen Gerrie Barkel & Ronny Cloesmeijer lieve, kleine, stoere en breekbare liedjes in een sprankelend, maar bovenal heel eigen akoestisch jasje.


 

 

Nathalie Baartman - fragmenten uit ''Voest''
Fragmenten uit haar allernieuwste voorstelling ''Voest'' zullen de revue passeren. Voest is een vurige voorstelling van een ontembare vrouw op vredesdrift. Wauw! Ze sleept je met het Twentse accent en met paniek in de ogen, waarmee ze haar naïviteit prachtig aandikt, haar universum binnen. Een merkwaardig universum, dat mag duidelijk zijn. Zij neemt zaken waar die…van haar theaterprogramma’s steeds intrigerende trips maken.

 

Tickets bestellen & hoe het werkt:

U stelt uw eigen programma samen door uit de 8 artiesten er 3 te kiezen. De organisatie probeert hier bij de indeling dan zoveel mogelijk rekening mee te houden. De 4e act zal voor u een verrassing worden! U kunt zich natuurlijk ook helemaal laten verrassen! Vermeld dan dat u geen voorkeur voor specifieke optredens hebt.

Tickets kosten €12,50 per persoon.

A. Tickets kunt u kopen bij de receptie van het Kulturhus.
U geeft daar uw naam, adres, emailadres, aantal personen en de 3 voorkeuren op. En u gaat met tickets in uw hand naar huis.

B. Tickets kunt u telefonisch bij de balie reserveren: 074-265 72 00
U geeft uw naam, adres, emailadres, aantal personen en de 3 voorkeuren op. Uw reservering blijft 2 weken geldig*, dit houdt in dat u binnen 2 weken even langs dient te komen om de tickets af te rekenen. En u gaat met tickets in uw hand naar huis.
*Na deze 2 weken, komt uw reservering automatisch te vervallen.

C. U kunt via de knop ''kaarten kopen'' onderaan deze pagina e-tickets aanschaffen
In principe krijgt u dan gewoon een verrassingspakket. Mocht u toch uw 3 voorkeuren willen aangeven, mail deze dan a.u.b. even naar mattyboenink@gmail.com met vermelding van:

- onder welke naam u geboekt hebt
- met hoeveel personen u bent
- namen van de artiesten die u gekozen hebt

Welke artiesten bezoekt u waar: het festivalpakketje ophalen!
Hoera, u heeft tickets! Ofwel gekocht aan de balie, ofwel uitgeprinte e-tickets. Dan hoeft u nog maar 1 ding te doen: uw festivalpakketje ophalen. Hierin zit onder meer de plattegrond, de adressen van de huiskamers. En last but not least: u hoort dan van welke artiesten u uiteindelijk gaat genieten!

U kunt uw festivalpakketje ophalen bij Matty Boenink en Joke Batenburg in de foyer van het Kulturhus op de volgende dagen en tijden:
- Vrijdag 28 oktober, van 17.00-18.00 uur
- Zaterdag 29 oktober, van 10.00-12.00 uur
- Zondag 30 oktober, vanaf 13.30 uur

Het Kultur in Hûs Festival begint om 14.30 uur

 

Kaarten kopen
meer uit agenda
Kultur in Hs Festival 2016