28
mrt

Laatste 'Borne doet Poezie' - 28 mrt


Donderdag 28 maart de allerlaatste "Borne doet Poëzie". De laatste kans om de unieke sfeer en de afwisselende poëzie in het Kulturhus / Bibliotheek mee te vieren. Voor deze laatste avond hebben we Hester Knibbe uitgenodigd. Haar poëzie is persoonlijk zonder sentimenteel te zijn. Ze schrijft in heldere taal over ingrijpende thema’s zoals dood, verdriet en vergankelijkheid. Knibbe beschrijft de hedendaagse werkelijkheid. Het schrijven van poëzie ziet zij als een intensieve manier van luisteren. Poëzie moet je laten gebeuren en iedere bundel moet een eigen zeggingskracht hebben.
 

In 1982 debuteerde ze met "Tussen gebaren en woorden",

ik woon in het land van de mensen
en geef signalen

ik leef in het land van de taal
en noem

de ene hand streelt
de ander grijpt naar het woord
geeft namen verduurzaamt
huilen en lachen

zo bewaar ik mijn wereld zo
ben ik

 

Daarna verscheen van haar een tiental dichtbundels. Haar werk is in 2000 bekroond met de Herman Gorterprijs. Daarnaast ontving ze twee oeuvre-prijzen, de Anna Blaman Prijs (2001) en de A. Roland Holst-Penning (2009). In 2015 kreeg ze de VSB Poëzieprijs voor haar dichtbundel Archaïsch de dieren.

Cees Brekelmans kiest gedichten uit wat zich aanbood in de maand februari.

Daniëlle Kara uit Enschede trad op in de voorronde van NK Poetry-Slam. Zij had mooie teksten en voor ons reden genoeg om haar op onze laatste avond uit te nodigen.

Al jaren onze grootste fans, Mirian Jacobs en Monique Wilmer die de Schrijversvakschool volgen in Amsterdam, vertellen over hun ervaringen en laten gedichten horen.

De poëzie wordt afgewisseld met de muziek van Frank Droste die ons zes jaar lang heeft ondersteund. Omdat het de allerlaatste avond is, gaan Besteman en van Dooren terug in hun poëzieverleden, dat eind jaren zeventig in Almelo begon.

De avond wordt verzorgd door Jaap Besteman en Willem van Dooren. De bundel "Borne doet poëzie", is op de avond nog te verkrijgen à € 2,50.

De entrée is 5 euro, aan de deur te betalen.

 

meer uit agenda
Laatste 'Borne doet Poezie' - 28 mrt