Home  /  Agenda  /  Archief  /  Lachworkshop
23
jan

Lachworkshop

Samen ''blue monday'' bestrijden


Samen met zoveel mogelijk mensen ''blue monday'' bestrijden onder professionele leiding van lachwinkelier Iris van Deutekom. Quinty en Loretta van Koffietijd lagen al dubbel samen met Iris. Nu Borne en omstreken nog!

Januari 2017 staat bij Kulturhus Borne in teken van de lach! Juist in deze donkere dagen -vol wereldtoestanden en winterblues- gaan we die grijze maand januari trachten in te kleuren met blijheid, humor en een lach.

Januari. De gezelligheid van de feestdagen is naar de achtergrond verdwenen, de goede voornemens zijn alweer verdrongen of verbroken, die zwembandjes zitten er wel heel hardnekkig, de vakantie is nog lang niet in zicht, de blauwe enveloppen vallen op de deurmat en het weer werkt ook niet echt mee: het is donker, koud en nat. Blèèch! Met als ‘’hoogtepunt’’ de zgn meest deprimerende dag van het jaar, dit jaar op 23 januari: Blue Monday.

Doe ook mee met deze lachworkshop! Docent Iris van Deutekom is heeft lachen als professie. Ze geeft lachyoga, lachmeditatie en lachworkshops. Aan particulieren en bedrijven, voor iedereen. Omdat lachen de gezondheid bevordert en mensen met elkaar verbindt zonder woorden. Ze kwam er al mee op nationale televisie: bij Koffietijd op RTL4 maakte ze Loretta en Quinti onbedaarlijk aan het lachen.

Bericht van docent Iris van Deutekom:
''Ik woon en werk met veel plezier in Enschede. Van beroep ben ik lichaamsgerichte coach. Mijn werk is het geven van lachworkshops, massagetherapie en andere vormen van meditatie. Door beweging, aanraking en spel motiveer ik mensen om uit het denken in het lichaam te komen. Lachyoga is een hele leuke en speelse manier om uit bekende patronen te stappen of ( weer) in beweging te komen. Ik geef deze lachworkshops sinds 2008.

Wat kun je verwachten tijdens een lachworkshop?
De Lachworkshop die ik aanbied voor Kulturhus Borne duurt een uur. Ik nodig de deelnemers uit om samen te lachen door het doen van verschillende oefeningen die het lachen bevorderen. Dit zijn speelse en lichte oefeningen, die effect hebben op je lichaam en geest. Deze oefeningen kunnen heel wat energie vrijmaken waardoor je je óf heel energiek gaat voelen of juist heel ontspannen en eventueel ook de moeheid gaat ervaren die misschien onderhuids aanwezig is.

Er is een warming-up met adem- en lachyogaoefeningen. Daarna verschillende lachoefeningen met eventueel dans, een korte lachmeditatie en stilte.

Samen lachen geeft een gevoel van verbondenheid met jezelf en met andere mensen. Ook als de deelnemers elkaar niet kennen, komt het vaak voor dat men zich snel vertrouwd met elkaar voelt. Lachen is een universele taal zonder worden. Lachen opend het hart, geeft lucht en bouwt heel snel spanning af.Hoe vaker je lacht hoe makkelijker je het leven als "licht" ervaart ookal zijn er thema's die niet heel makkelijk zijn. Lachen in moeilijke tijden relativeert en is heilzaam voor je lichaam en geest. We lachen bewust mét alles wat er is zonder het weg te lachen of te forceren.

Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten en samen te lachen! Want wat is er nu mooier dan rimpels te krijgen door veel lachen!?''

Dus Borne, laten we met zoveel mogelijk mensen die winterdip weglachen!

Maandag 23 januari
19.30-20.30 uur
Deelname per persoon: €10,00
Locatie: Bornse Synagoge, Ennekerdijk.
AANMELDEN KAN ONLINE VIA DEZE LINK

meer uit agenda
Lachworkshop