Home  /  Agenda  /  Archief  /  Le Havre
10
dec

Le Havre

Een prachtig, ontroerend sprookje


Maandag 10 december

***  Internationale dag van de Rechten van de Mens. Deze film wordt vertoont in samenwerking met Amnesty International Borne. ***
 

De Finse regisseur Aki Kaurismäki snijdt met Le Havre een actueel topic aan: de manier waarop we in het Westen omgaan met illegale immigranten. Je zou denken dat een film met zo'n onderwerp al snel serieus en politiek getint is. Le Havre bevat ook zeker een morele boodschap, maar Kaurismäki heeft er vooral een grappige feelgood movie van gemaakt.

 

Het verhaal speelt zich af in Le Havre, waar de politie een container vol met vluchtelingen uit Afrika ontdekt. In het Franse havenstadje ontmoeten we Marcel Marx (André Wilms), een oudere man die zijn dagen vult met het poetsen van andermans schoenen. Als hij 's avonds thuiskomt, wordt hij flink verwend door zijn zorgzame vrouw Arletty (Kati Outinen). Een bezoekje aan zijn favoriete kroeg maakt zijn dag helemaal compleet.

 

Dit simpele leventje wordt verstoord wanneer Arletty in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast loopt Marx de minderjarige Afrikaanse vluchteling Idrissa (Blondin Miguel) tegen het lijf. Marx ontfermt zich over de jongen en krijgt daarbij veel hulp van de mensen uit zijn buurt. Samen doen ze er werkelijk alles aan om Idrissa uit de handen van de politie en inspecteur Monet (Jean- Pierre Darroussin) te houden.

 

Aanvang: 20.15 uur

Entree; € 8,00 (Voor vrienden van Filmhuis Borne € 5,00)

 

 

meer uit agenda
Le Havre