17
mei

Leesvirus - de Finale

Wie is in Borne het meest besmet


Sinds een aantal jaren heerst er in het voorjaar onder de kinderen van de basisscholen in Borne een niet te verwoesten virus. Het beruchte Leesvirus zorgt voor het meest besmettelijke leesproject ooit en zet kinderen van groep 6 op een creatieve manier aan tot lezen.

Ieder jaar opnieuw staat deze vraag centraal: "Welke klas is het meest besmet geraakt door het leesvirus en wat is het meest besmettelijke boek?"

Maar liefst acht groepen zes hebben de afgelopen weken keihard gewerkt aan het Leesvirus. De kinderen moesten hiervoor boeken lezen, internet- en boekvragen oplossen en ook creatieve opdrachten maken. Zo kwamen de meest prachtige werkstukken naar de bibliotheek zoals kermisattracties, fotolijstjes en zelfgemaakte leesvirussnoepjes. Hiermee konden bonuspunten verdiend worden.

Op de speciale Leesvirussite kwamen  de meest leuke meningen over de boeken te staan, waarbij de leerlingen ook elkaar reacties kunnen geven over de boeken. Ook hiermee waren bonuspunten te verdienen, nl. de mening van de week.

De deelnemende leerlingen kwamen regelmatig naar de bibliotheek om de prachtige Leesvirushoek te bewonderen en ook tevens om de tussenstand te volgen.  “Oh kijk, daar staat mijn draaimolen” of “Daar hangt mijn tekening” waren dan ook veelgehoorde kreten de laatste tijd in de bibliotheek.

Op de vraag  "Welke klas is het meest besmet geraakt met het Leesvirus" wordt vrijdagochtend 17 mei antwoord gegeven. een speciale gast zal naar Borne komen om voor een vol theater bekend te maken welke school uiteindelijk "het meest besmet is geraakt". Zij mogen de grote Leesvirus-beker in ontvangst nemen en krijgen een speciale Leesvirus-medaille omgehangen.

meer uit agenda
Leesvirus  -  de Finale