13
mrt

Lezing Humanitair oorlogsrecht

Door Rode Kruis Borne


Humanitair oorlogsrecht is het internationaal recht dat gaat over oorlogsvoering. Het is een verzameling van regels die de schadelijke gevolgen van gewapende conflicten probeert te beperken. Met andere woorden: het oorlogsrecht probeert oorlogen een stukje menselijker te maken.

Het Rode Kruis heeft wereldwijd de taak om strijdende partijen, soldaten, hulpverleners en burgers over deze regels te informeren. Daarom organiseert het Rode Kruis lezingen over Humanitair Oorlogsrecht. De lezing duurt ongeveer 45 minuten, daarna is er gelegenheid de tentoonstelling Kind Onder Vuur te bekijken.

De tentoonstelling Kind Onder Vuur reist de komende maanden door Twente en zal te zien zijn in Enschede, Oldenzaal, Denekamp, Rijssen, Almelo, Borne, Hengelo en Haaksbergen. Kind Onder Vuur vertelt het verhaal van Vian, Angie, Otim en Farah. Alle vier kinderen ervaren de gevolgen van schendingen van Humanitair Oorlogsrecht. Via hun scholen gaan kinderen van groep 7/8 en de brugklassen de tentoonstelling bezoeken.

De lezing Humanitair oorlogsrecht (HOR) in Borne is op dinsdag 13 maart om 19.30 in het Kulturhus Borne.

Programma HOR lezing:

19.30; ontvangst met koffie

19.45; start lezing

20.30; bezichtiging Kind Onder Vuur tentoonstelling


Voor vragen mail KOVTwente@rodekruis.nl

 

meer uit agenda
Lezing Humanitair oorlogsrecht