Lezing Social Media door Hoogleraar Peter-Paul Verbeek

Proloog op muziektheatervoorstelling: tot het Komt

Voorafgaand aan de voorstelling "Tot het komt", zal Prof. Dr. Ir. Peter-Paul Verbeek (1970) een boeiende lezing geven over de rol van social media.

Verbeek is hoogleraar Wijsbegeerte aan de Universiteit Twente. Zijn specialiteit is de verwevenheid van mens en techniek en de plaats van ethiek hierin. Daarnaast is hij co-director van het Designlab en vice-decaan van de faculteit ''Behavioral, Management and Social Sciences''.

Theatergroep De Nieuwe Koning presenteert de muziektheatervoorstelling "Tot het komt ... ". We maken kennis met de 51-jarige Liesbeth, een wegbezuinigde carrièrevrouw in de overgang. Na weer een ruzie met haar partner heeft ze huis en haard verlaten en dit gedeeld met al haar Facebookvrienden in de overtuiging dat iemand haar wel zal tegenhouden. Met haar halve inboedel bij zich staat Liesbeth te wachten. Wachtend op een reactie van haar Facebookvrienden, moeder, dochter, partner of collega’s. Wanneer niemand haar komt halen is ze verbijsterd en haalt ze hen stuk voor stuk door het slijk. Ze staat er nu alleen voor en moet zelf door het stof. Tot het komt… is een tragikomische muziektheatervoorstelling over een vrouw van in de 50 tig met een Wannabee Facebookprofiel, die volledig de weg kwijt is als niemand haar liket.

Aanvang lezing: 19.30 uur
Entree lezing: €2,50