11
sep

Linodruk & Houtsnede

Gratis proefles & voor volwassenen


Kulturhus Borne start het nieuwe seizoen met vier heerlijke weken waarin u gratis kunt proeven van- en ruiken aan ons aanbod! Van maandag 26 augustus t/m 22 september. We sluiten onze proefweken af met de jaarlijkse Kultur- en Kookmarkt op zondag 22 september.

Investeer in jezelf! In je eigen ontwikkeling, in je gezondheid, of ter ontspanning. Er zijn zoveel (goede) redenen om eens een leuke  cursus of workshop te gaan volgen!

Van 2 t/m 13 september kan iedereen 2 weken lang GRATIS kennismaken met tal van leuke, interessante en prikkelende cursussen en workshops in ons Kursushus. Maak alvast kennis met de cursusleiders, bekijk je a.s. cursusruimte en besluit na de proefles of je je opgeeft voor cursus of workshop! Kortom, alle ruimte en vrijheid voor impulsief gedrag! Heerlijk toch?!


PROEFLES LINODRUK & HOUTSNEDE
Datum:            Woensdag 11 september
Docent:           Hans Janssen
Tijd:                 14.00-15.30 uur
Locatie:           lokaal B3


Linoleumdruk, kortweg lino of linosnijden is voor velen een bekende grafische techniek. Deze relatief eenvoudige hoogdruktechniek kan heel verrassende resultaten opleveren. Het karakteristieke bij een houtsnede is dat de houtnerven in de afdrukken zijn te herkennen. We maken een eigen ontwerp en gutsen en snijden dit uit een dunne plaat berkenhout. Het afdrukken daarna met speciale drukinkt kan zowel in het zwart als in meerdere kleurlagen (meerkleurendruk). We gebruiken hiervoor een speciale drukpers.

meer uit agenda
Linodruk & Houtsnede