25
mrt

Loes geeft Tips

Een Ouderavond met Steven Pont


Op 25 maart organiseert de kinderopvang Borne in samenwerking met "LOES" een ouderavond met Steven Pont.

 

Steven Pont (1962), is oud onderwijzer, ontwikkelingspsycholoog en systeemtherapeut. Verder is hij gecertificeerd mediator ( NIP) en Socratisch gespreksleider (FIP).

 

Tijdens zijn studie ontwikkelingspsychologie werkte hij voor het Psychologisch Pedagogisch Instituut in Amsterdam. Daarna werd hij pedagogisch medewerker in een ortho-pedagogisch tehuis in Hilversum en later manager van drie behandelingstehuizen in Den Haag. Sinds 2000 werkt hij free-lance in de jeugdzorg en houdt zich daar vooral bezig met het systeemtheoretisch werken. Hij heeft verschillende boeken op het gebied van de psychologie en hulpverlening op zijn naam staan.

 

In de lezing 2 x nee = Ja stelt Steven zich de vraag: "Welke invloed hebben ouders en andere volwassenen (waaronder ook leerkrachten en pedagogisch medewerkers!) op het zelfbeeld van een kind?"

 

Via onder andere het beleid van Duitse verzekeringsmaatschappijen, het nut van ballen in de sloot, hechtingsgedrag, onbewoonde eilanden en het eten van wortelen samen met de zaal zal onderzoek hij deze vraagstelling. Het belooft een avond te worden waarop het antwoord op echt ingewikkelde vragen en vrolijkheid elkaar steeds weer afwisselen en waarna je uiteindelijk toch wat anders naar huis gaat dan dat je binnengekomen was!

 

PS: en waarom de titel 2 x nee = ja! is, daar kom je gaandeweg de avond vanzelf wel achter...

Inloop vanaf 19.30 uur.

Start ouderavond 20.00 uur.

Voor meer informatie: Klik hier

 

Nadien gelegenheid om van gedachten te wisselen met andere ouders

meer uit agenda
Loes geeft Tips