18
mrt

Lola Rennt - Film!

ihkv boekenweekthema ''Duitsland''


Lola Rennt! Een geweldige film in het kader van het Boekenweekthema 2016: Duitsland! Een film als een achtbaan. Techno muziek, flitsend vlot montagewerk, adrenalinekick. Regisseur: Tom Tykwer. Jaartal: 1998. Duur: 1 uur en 21 minuten.

Ken je dat gevoel dat je krijgt van een achtbaan met drie geweldige loopings? Tijdens de wilde rit kun je niets anders dan ademloos genieten en de achtbaan laten inbeuken op je zintuigen. Pas na afloop als je met beide voeten op vaste grond staat, besef je hoe gaaf de achtbaan eigenlijk is en wil je meteen nog een keer. Zo is het ook met Lola Rennt (Eng. titel: Run Lola Run). Tijdens de film kun je slechts ademloos toekijken naar deze fascinerende film.

Manni heeft een plastic tas met 100.000 mark laten liggen in de metro. Dit bedrag moest hij als koerier afleveren bij een gevaarlijke crimineel. In paniek belt hij vanuit een telefooncel zijn vriendin Lola op. Samen hebben ze twintig minuten de tijd om aan het enorme geldbedrag te komen, of anders zal Manni het niet meer na kunnen vertellen.

Met de snelheid en de karakteristiek van een computergame rent Lola door Berlijn, alle obstakels op haar weg ontwijkend. Gesteund door een pulserende technotrack - mede gecomponeerd door de regisseur - en een razendsnelle montage wordt de kijker meegesleurd in een race tegen de klok. Het doel van het spel is duidelijk. En als je af bent, begin je gewoon opnieuw. Toch?

Bibliotheek Borne biedt niet alleen deze fantastische film aan. Ook kun je genieten van een echte Duuts Broodje Bratwurst met Senf (mosterd). Dit zit bij de entreeprijs van €2,00 inbegrepen. De locatie is de 1e etage van de bibliotheek. Het aantal zitplaatsen is beperkt, dus reserveer nu snel een stoel, dit kan per email.

RESERVEER NU UW TICKET VIA: info@bibliotheekborne.nl

Aanvang: 20.00 uur
Entree: €2,00 inclusief broodje Bratwurst.
Locatie: 1e etage bibliotheek
 

meer uit agenda
Lola Rennt - Film!