4
jul

MantelZorgCafé - 4 jul

Maak kennis met de CRDL


Naast het normale MantelZorgCafé in juli hebben we iets bijzonders wat we graag willen laten zien. Dit is op dezelfde tijd als het MantelZorgCafé in het Kulturhus.

SIZ Twente is in het bezit van een nieuw instrument, de zogenoemde CRDL (Cradle). De CRDL is een houten zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. Wij willen u graag kennis laten maken met de CRDL.

De CRDL is ontworpen voor mensen die moeite hebben met contact maken. Het contact maken begint wanneer twee gebruikers ieder één hand op de CRDL leggen en een circuit vormen door elkaar aan te raken. De manier van aanraken is van invloed op het geluid dat wordt voortgebracht. Dit kunnen liedjes, natuurgeluiden of geluiden van vroeger zijn.

We geven iedereen die daar belangstelling voor heeft de gelegenheid om de CRDL uit te proberen en te ervaren. Dit is tijdens het MantelZorgCafé in het Kulturhus, in een aparte ruimte.

Aanmelden voor de CRDL kan bij SIZ Twente aanmelden@siztwente.nl of 08 577 317 20

Donderdag 4 juli Kulturhus Borne tussen 13.30 en 15.30 uur

Over het MantelZorgCafé
Voor iedereen die met zorg te maken heeft is er elke eerste donderdag van de maand het MantelZorgCafé in het Kulturhus. Ontspanning en elkaar ontmoeten staan centraal, met of zonder zorgontvanger. De mantelzorger kan ook even het dorp inlopen om boodschappen te doen, de zorgontvanger is in goede handen bij de vrijwillige gastvouwen/gastheren. Mantelzorgconsulent Lenneke Herben en deskundige begeleiding zijn aanwezig voor informatie en advies over alles wat met mantelzorg en zorg te maken heeft.

U kunt informatie krijgen over vervangende mantelzorg door een vrijwilliger, de mantelzorgpas (in geval van nood) of de waarderingspas in de vorm van een VVV pas van de gemeente Borne. U bent van harte welkom in het Kulturhus tussen 13.30 uur en 15.30 uur.

Op de 3e maandag in de maand tussen 19.00 en 20.30 uur is er een MantelZorgCafé in het Dijkhuis.

Voor meer informatie: Siztwente 085-7731720 of l.herben@siztwente.nl

meer uit agenda
MantelZorgCafé - 4 jul