20
mrt

Marc de Hond ***GECANCELLED***

Interviewspecial met Humberto Tan


Zoals vanmiddag, dd 12 maart, tijdens de persconferentie door het kabinet bekend is gemaakt, is het niet toegestaan om voorstellingen met meer dan 100 bezoekers door te laten gaan in de periode tot en met 31 maart 2020. Deze maatregel geldt voor het gehele land. Met deze overmachtssituatie worden wij als theater geconfronteerd.

Deze uitverkocht voorstelling van Marc de Hond kan dus helaas niet door gaan. De intentie is er om de avond te verschuiven naar een nieuwe, veilige en virusvrije datum. Op dit moment is niet te zeggen wanneer dit zal zijn. Indien er een nieuwe datum bekend is, kunnen bezoekers daarna beslissen of ze willen annuleren of de voorstelling willen bezoeken op de nieuwe datum.


Marc de Hond maakt theaterkunstproject voor zoon en dochter. Theatervoorstelling wordt grootste interviewmarathon ooit, met o.a. Eva Jinek, Humberto Tan en Paul de Leeuw.

Presentator en theatermaker Marc de Hond heeft zijn theatervoorstelling ‘Voortschrijdend Inzicht’, die hij vanaf januari 2020 zou spelen, omgedoopt tot een bijzonder theaterkunstproject. Hij is aankomend voorjaar te zien in 29 theaters, waar hij per voorstelling wordt geïnterviewd over zijn leven. 29 presentatoren waaronder Eva Jinek, Humberto Tan, Janine Abbring, Paul de Leeuw, Frank Evenblij en Erik Dijkstra, Luuk Ikink, Claudia de Breij, Coen Verbraak, Hugo Borst, Ruben Nicolai, Catherine Keyl, Frits en Barbara Barend, Hanneke en Gijs Groenteman, Martine van Os en Sybrand Niessen, Eric Corton, Martin Simek en Frenk van der Linden hebben hun medewerking toegezegd.


Marc neemt Humberto Tan* mee naar Borne.

Bij De Hond werd dit jaar blaaskanker geconstateerd. Hij onderging chemotherapie en liet zijn blaas verwijderen. De Hond: “Inmiddels gaat het beter met mij, maar ieder kwartaal, wanneer ik gecontroleerd word, hangt het zwaard van Damocles boven mijn hoofd: is alles nog steedsrustig en zal ik mijn zoon James en dochter Livia zien opgroeien? Mijn vorm van blaaskanker heeft helaas slechte overlevingskansen, slechts35% van de patiënten is na vijf jaar nog in leven.” De Hond verloor zelf zijn moeder aan kanker toen hij 3 jaar was. “Het enige dat ik van haar heb, zijn wat foto’s en een cassettebandje dat ze voor mij heeft ingesproken, waaraan ik veel waarde hecht. Nu ik zelf ziek ben, wil ik iets soortgelijks maken voor Livia en James; je weet immers niet wat het leven voor je in petto heeft.”

“Uiteraard wil ik heel erg oud worden, maar mocht mijn ziekte dat in de weg staan, wil ik dat Livia en James, als ze daar ooit behoefte aan hebben, alles over mij te weten kunnen komen. Daarom heb ik de beste en leukste interviewers van Nederland benaderd om mij stevig aan de tand te voelen in het theater. Alle 29 voorstellingen worden gefilmd zodat mijn
kinderen mij later kunnen bingewatchen.”

Iedere avond wordt De Hond geïnterviewd door een andere presentator en zullen bekenden van De Hond te gast zijn om samen met hem herinneringen op te halen. De voorstelling begint met een optreden van De Hond met een conference over het afgelopen jaar, daarna volgt een gesprek met de interviewer waarin elke avond een specifieke fase of gebeurtenis uit zijn leven centraal staat. De Hond wordt gedurende de voorstelling verrast door diverse familieleden, vrienden en collega’s. De winst van deze productie wordt gedoneerd aan een project ten behoeve van de bestrijding van blaaskanker.

Dit is een voorstelling die Kulturhus Borne presenteert in samenwerking met Schouwburg Hengelo.

Geen pauze.
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €16,40 (inclusief een drankje)
 

*Het impresariaat benadrukt het volgende: ''ik moet er wel even bij vermelden dat alle presentatoren belangeloos meewerken; eventuele winst van het project komt ten goede aan onderzoek naar blaaskanker. Dit kan betekenen dat een presentator vanwege agendatechnische problemen toch afzegt. Dan regelen we natuurlijk iemand anders.''

 

 

Kaarten reserveren
meer uit agenda
Marc de Hond  ***GECANCELLED***