23
nov

Mathilde Santing

Recital


Mathilde Santing is vanaf eind september te zien in de Nederlandse theaters met haar nieuwe theatertournee Recital. Na haar succesvolle anniversary-tour in 2011-2012 slaat zij een nieuwe weg in. Samen met pianist Marcus Olgers gaat ze op avontuur. Zowel Mathilde als Marcus zijn even virtuoos als veelzijdig en lieten zich door producers Ward Veenstra en Sebastiaan Meijer verleiden tot een uitdagend artistiek project.


Recital - re•ci•tal (het;)

1 muzikaal optreden van een solist (Van Dale).

Dit is Mathilde zelf


"Het was nog maar een try-out", dachten Mathilde, haar band en technische staf toen het publiek opstond en er "Bravo!" werd geroepen. De impact van de voorstelling is niemand ontgaan. Deze keer schreef Mathilde Santing al het werk zelf. Prachtige teksten, zwanger van mystiek en meeslepende melodieën, alles ontsproten aan het brein van een groot musica en onvermoed componiste. Dit is Mathilde zelf. Waar ze haar 30 jarige carrière lang het werk van anderen vertolkte, met ongeëvenaard vakmanschap, formuleert ze nu haar antwoord op de zo vaak gestelde vraag wie Mathilde Santing zélf is. "Net als in het begin, 30 jaar geleden, zie ik weer die kwetsbare vrouw op het podium staan", zegt regisseur Gé Wegman na afloop in de kleedkamer.
 

Maar het was niet alleen de try-out. Bij de eerste show op 21 september in Mijdrecht, gebeurde hetzelfde. Met klank-designer en co-writer Ward Veenstra, die de songs in schitterende arrangementen vatte, en pianist Marcus aan haar zijde, heeft Mathilde de zaal in haar greep. Weer is het publiek razend enthousiast.
 

Opgelucht en enigszins beduusd door de overweldigende reacties, vervolgt Mathilde haar missie. Tegen de verwoestende culturele tegenwind in, staat zij sterker dan ooit.
 

Als dit een voorteken is voor de 60 shows die op het programma staan dan gaan we nog wat beleven! Op 23 november in Theater Kulturhus Borne!

Aanvang: 20.30 uur
Entree: €17,50

meer uit agenda
Mathilde Santing