15
sep

Meditation des Tanzes - Sacred Dance

Docent: Jeaneth de Witte


Jeaneth de Witte is docent Meditation des Tanzes - Sacred Dance en opgeleid aan het Instituut van Friedel Kloke-Eibl in Duitsland. Jeaneth geeft cursussen op verschillende plaatsen in Twente en dinsdag 15 september start zij de cursus in Borne.

Meditation des Tanzes - Sacred Dance spreekt ons hele wezen aan. We richten ons constant op het wezenlijke. Daarom wordt er in een cirkel gedanst, rondom een middelpunt wat symbool staat voor het wezenlijke. Muziek, dans en stilte werken harmoniserend. De dans is een uitnodiging om een weg te gaan en om een eigen bestemming te vinden, een weg naar innerlijke harmonie.

Verbonden in de cirkel kunnen deelnemers harmonie, vreugde en stilte vinden. De dans kan een weg in bewustwording zijn om meer tot jezelf te komen. Elke dans kent een eigen choreografie met een universele symboliek. NB: normaal wordt er gedanst met de handen verbonden. Vanwege Corona wordt er op 1.5 m afstand gedanst.

De nadruk ligt niet op prestatie of het perfecte plaatje. Goed of fout bestaat niet, je kunt telkens opnieuw beginnen. In het hier en nu, zonder oordeel. Bij Jeaneth de Witte wordt vooral gedanst op klassieke en keltische muziek.
 

Grondlegger van de dans is prof. Bernard Wosien (1908-1986). Hij ontwikkelde Meditation des Tanzes - Sacred Dance. Hij was balletmeester, balletdanser en choreograaf. Hij studeerde o.a. theologie en kunstgeschiedenis.

Cursusdata: 15-29 september, 13-27 okt, 10-24 nov, 8 dec.
Tijd: 13.30-15.30 uur
Lokaal M1
Voor meer informatie rondom kosten en opgave kun je je wenden tot de docent via > contact@zonne-wende.nl
 

Meer informatie over docent en dans: www.zonne-wende.nl

meer uit agenda
Meditation des Tanzes - Sacred Dance