8
feb

Mijn hoofd in jouw handen

Incl. inleiding door filmmaker Pim Giel


''Mijn hoofd in jouw handen'': een opgewekte documentaire over een zwaar onderwerp...

Beginnende dementie. Zolang je niemand kent die hiermee te maken heeft, hou je je daar niet mee bezig. Toch is de kans groot dat er op enig moment iemand in je familie of vriendenkring dement gaat worden. Want het staat vast dat het aantal dementerenden in rap tempo fors toeneemt.

Nu zijn er circa 250.000 dementerenden, in 2050 is dit aantal opgelopen naar 750.000. Grote kans dat ook jij dan een familielid, collega, partner, kennis of vriend hebt met deze aandoening. Hoe ga je daar mee om? Blijf je zo lang mogelijk samen de dingen doen die je allebei leuk vindt? Of trek je je terug en laat je de zorg over aan professionals?

Het is lastig om daarover na te denken. Dat vinden de mensen in Mijn hoofd in jouw handen ook. Zij merken elke dag dat hun dementerende partner, vader, moeder of vriend(in) hun liefde hard nodig heeft. En andersom natuurlijk ook. Toch verandert de relatie. De vraag is dan: wat blijft er over van onze liefde of vriendschap? Hierover gaat de documentaire Mijn hoofd in jouw handen.

In de film worden vier hoofdpersonen gevolgd in hun eigen omgeving. De relationele aspecten bij beginnende dementie worden belicht vanuit het perspectief van iemand die de diagnose heeft, een mantelzorger en een hulpverlener.

Met inleiding én nagesprek met de aanwezige filmmaker Pim Giel. Wij vertonen deze film ter afsluiting van onze Week van de ZorgSAAMheid.

Aanvang: 14.30 uur
Entree: €5,00
Tickets: 074 - 2657200 of: receptie@kulturhusborne.nl

meer uit agenda
Mijn hoofd in jouw handen