6
apr

Mirrewinter the Movie - 6 april

De oorlogsfilm van het Oosten


Een verfilming van het boek ‘Mirrewinter op het Platteland’ van Gert-Jan Oplaat. De film over een gezin uit Markelo in oorlogstijd ging in juni 2018 in Markelo in première. Een streekproductie met ruim 140 spelers en vrijwilligers. De film staat bol van tradities, cultuur en gebruiken op het platteland. Alle aspecten in het leven van een boerenfamilie in oorlogstijd komen aan bod. De Duitse bezetter, de Jodenvervolging, het boerenleven, de NSB, het verzet, de rol van de kerk, Canadezen en vooral wie er nu goed … en wie er nu eigenlijk fout was.

Mirrewinter op het platteland, het succesvolle en spannende oorlogsboek van schrijver Gert-Jan Oplaat, trok tijdens de kerkentour van het Brook Duo volle kerken in de hele regio. Een speelfilm over de boerenfamilie in “ut Maarkelsebrook”, met de “ongelukkig” geboren Getje en het Joodse onderduikertje Sarah kon niet uitblijven.

140 mensen uit de regio spelen mee in deze dialect film. “Fantastisch om te zien waar we met zijn allen toe in staat zijn, noaberschap puur”, aldus producent/schrijver Oplaat. Na de audities werd door vele vrijwilligers een oude leegstaande boerderij aan de Brikkenweg in Markelo omgebouwd tot een set. Een kleding en schmink commissie zorgde voor, tot in de puntjes kloppende, kleding. Een re-enactman groep van “Duitsers” maakte de opnames soms angstaanjagend echt. De opnames hebben 5 maanden geduurd en op 6 juni (D-day) 2018 was de première, waarna de film vertoond is op verschillende plaatsen in de regio en in Canada.

Inmiddels heeft de film meer dan 10.000 bezoekers getrokken.

Aanvang: 20.00 uur
Entree: €8,00
Telefonisch reserveren kan natuurlijk ook via 074-2657200

*Mocht het niet lukken om online kaarten te kopen mail dan uw naam, aantal kaarten, adres, postcode en telefoonnummer naar receptie@kulturhusborne.nl of bel naar 074 265 72 00*

Kaarten kopen
meer uit agenda
Mirrewinter the Movie - 6 april