23
nov

Muziekschool uitwisseling Borne - Rheine

Muziek bouwt bruggen


Muziek is een taal die over de hele wereld wordt gesproken en begrepen.
Muziek overschrijdt grenzen, en dat gebeurt altijd in positieve zin. Kulturhus Borne, Partnercomité Borne Rheine en de "Musikschule der Stadt Rheine" hebben daarom een nieuw initiatief opgezet, genaamd, “Muziek zonder grenzen / Musik ohne Grenzen”. Onder dit motto vindt de opmaat voor deze bijzondere muzikale en culturele uitwisseling tussen Borne en Rheine plaats.

Het  concert  is georganiseerd om de uitwisseling, die tussen Borne en Rheine plaatsvindt, een flinke,  frisse culturele impuls te geven. Jonge muzikale talenten van Muziekschool Borne en Musikschule der Stadt Rheine ontmoeten elkaar voor de eerste keer in een gezamenlijk concert. Samen zullen zij de schouders zetten onder een unieke muzikale productie. Aan deze productie wordt door alle deelnemende jongeren hard gewerkt.

Aan het concert werken mee de Sound Company (ensemble van de Musikschule der Stadt Rheine), de bigband van Muziekschool Borne, het kinderkoor van de Bodelschwingh Grundschule uit Rheine en de popformatie “6 to 7” uit Borne. Het programma zal bestaan uit goed in het gehoor liggende muziek, zoals filmmuziek, bekende popnummers en aanstekelijke jazzmuziek. Alle deelnemers voeren ook gezamenlijk twee stukken uit: “Star Wars” en “BoRhe”. Het laatste stuk is speciaal door Axel Dunker uit Rheine voor dit concert geschreven.

Het concert vindt plaats op zondag 23 november 2014, aanvang 16.00 uur. Het programma duurt tot ca. 18.00 uur. De toegang is gratis, maar vol = vol!

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Euregio Mozer Fonds in het kader van het INTERREG-IVA People-to-People project „Nachbarn im Dialog II”.

 
meer uit agenda
Muziekschool uitwisseling Borne - Rheine