Nationaal Voorleesontbijt in de bieb

Prentenboek ''de kleine walvis''

Het Nationale Voorleesontbijt 2017 vindt plaats op woensdag 25 januari. Die dag lezen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters om zo het voorlezen, aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Met deze honderden Voorleesontbijten op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land gaat de 14de editie van De Nationale Voorleesdagen van start.

In Borne worden de 4 peutergroepen van de Vroeg Voorschoolse Educatie met hun ouders in de bibliotheek verwacht op maandag 23 en woensdag 25 januari 2017, dit op uitnodiging. Het thema is het prentenboek van het jaar: De kleine walvis. Het boek gaat over Boy. Hij woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

De peuters gaan samen ontbijten en voor de ouders is er een apart programma waarin het voorlezen, het belang er van, en het vinden van boeken in de bibliotheek centraal zullen staan. Ook gaan we samen kijken wat we met de app van een digitaal prentenboek kunnen doen. Voorlezers van de Voorleesexpress zullen ook aanwezig zijn en op een aantal kinderdagverblijven wordt voorgelezen door vrijwilligers van de Voorleesexpress.

Vrijwilligers lezen 1 uur per week, 20 weken lang, voor bij gezinnen thuis waar de kinderen om diverse redenen niet of weinig voorgelezen worden. Het doel is om deze traditie in het gezin te introduceren en de ouders op weg te helpen.

Ook in Borne hebben we een Voorleesexpress. Men kan zich hiervoor aanmelden bij de bibliotheek Borne, aan de balie of via de website.

Nationaal Voorleesontbijt in de bieb