13
feb

Never let me go

Nieuw Brits meesterwerk


Woensdag 13 februari

 

Waarschuwing: deze bioscoopbewerking van een bestseller van Kazuo 'Remains of the Day' Ishiguro is ongelooflijk subtiel en bijzonder onmanipulatief, twee eigenschappen die je in hedendaagse bioscopen nog maar zelden tegenkomt.

 

Tussen de migrainemarathons die de Hollywoodmachine dezer dagen uitspuwt kan dit verhaal van drie wel heel bijzondere kostschoolstudenten op het eerste gezicht dan ook een beetje saai lijken. Doorzetters zullen echter een uitdagende sciencefictionparabel ontwaren die meer zegt over de menselijke conditie"dan wel duizend  arthouse-uiteenzettingen.

 

Hoofdacteurs Andrew 'The Social Network' Garfield, Carey 'An Education' Mulligan en Keira 'Oh yeah!' Knigthley zijn werkelijk fenomenaal als het geheimzinnige drietal dat met een verscheurende waardigheid in zijn verschrikkelijke lot berust.

 

In "Never Let Me Go" volg je drie personen: Kathy, Tommy  en Ruth. Ze groeien op in de kostschool Hailsham. De kinderen blijken met een bepaald doel op deze plek gehouden te worden. Eén ding is duidelijk: als echte mensen worden ze er niet behandeld en hun leven zullen ze op een niet-normale manier afronden. Gedurende hun leven krijgen ze op een bijzondere manier te maken met liefde, verlies, jaloezie en verraad.

 

"Never let me go" is het ultieme bewijs dat cinema nog steeds tot nadenken kan stemmen, emotioneel in plaats van melodramatisch kan zijn en ook zonder spectaculaire computereffecten indruk kan maken. Nu al één van de beste films van 2011!

 

 

 

meer uit agenda
Never let me go