31
mrt

Nooit Verteld ***GECANCELLED***

Borne 75 jaar bevrijd


De intentie is er om de avond te verschuiven naar een nieuwe, veilige en virusvrije datum. Op dit moment is niet te zeggen wanneer dit zal zijn. Indien er een nieuwe datum bekend is, kunnen bezoekers daarna beslissen of ze willen annuleren of de voorstelling willen bezoeken op de nieuwe datum.

Op dit moment is er dus nog geen nadere informatie beschikbaar. Indien u een voorstelling bij ons geboekt heeft, krijgt u bericht zodra er meer informatie beschikbaar is bij ons. Voor de voorstellingen die tot en met die datum gepland stonden, worden nieuwe data gezocht. Annuleringen voor deze voorstellingen nemen we momenteel niet aan.

Houd onze Facebook in de gaten voor eventuele updates.

 

De documentaire vertelt over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Bornse kerkdorp Hertme: de commandopost van de V1 in de pastorie, de honderden soldaten in het dorp, de verzetsgroep onder Borns commando, het Duitse schijnvliegveld Dulder, net buiten Hertme, hulp aan onderduikers en evacuees. Al deze onderwerpen komen aan bod in de bijna twee uur durende documentaire.

Nooit Verteld
Bijna drie jaar is aan de film Nooit Verteld gewerkt. Een waargebeurd verhaal over de oorlogsjaren 1940 - 1945 in Hertme en omstreken. Er is in die vijf jaar oorlog veel gebeurd en de groep mensen die er nu nog over kan vertellen wordt steeds kleiner. Het zou jammer zijn om de nooit vertelde verhalen over Hertme maar ook Borne verloren te laten gaan. Dat was ook de belangrijkste reden om de docu-film Nooit Verteld te maken.

Jochem Kolenbrander kwam met het idee en zorgde daarmee dat Jan Kolner uit Hertme enthousiast mee ging denken. Jan heeft het camerawerk voor zijn rekening genomen. Jochen Kolenbrander en Hans Mulder benaderden professionals en amateurs en waren verantwoordelijk voor de scripts en de regie.

In Hertme zijn geen slachtoffers gevallen en de oorlog heeft er alleen materieel leed veroorzaakt. De Duitse bezetter was er wel degelijk prominent aanwezig. Te denken valt bijvoorbeeld aan de commandopost van de V1 in de pastorie, de vordering van de school, de honderden soldaten in het dorp, het Duitse schijnvliegveld Dulder op de grens van Hertme met Saasveld, onderduikers, opgevangen evacuees tijdens de Hongerwinter van 1944 -1945 en vooral niet te vergeten de verzetsgroep die er actief was. Al deze onderwerpen komen aan bod in een anderhalf uur durende docu-film waarin naast authentieke beelden waarheidsgetrouw wordt geacteerd door professionals en amateurs uit onze regio. Het zijn indrukwekkende en aangrijpende verhalen en beelden waarvan de makers van de docu-film bij het terugkijken nog menig keer geëmotioneerd raken.

Aanvang: 20.00 uur, inloop met koffie/thee vooraf vanaf 19.30 uur
Entree: €4,00 (inclusief een kop koffie/thee)

Kaarten kopen
meer uit agenda
Nooit Verteld ***GECANCELLED***