1
t/m 30 nov

November Nostalgie Maand

Terug naar vroeger


De blaadjes vallen van de bomen, de knapperige haardvuurtjes en andere kachels branden weer, de kaarsjes gaan aan, en we gaan lekker cocoonen op de bank met een dekentje op schoot/op een berenvelletje. De geur van speculaas, chocolademelk en mandarijntjes kruipt onze neusgaten in en menigeen schiet in een melancholische, nostalgische bui.

 

Daarom heeft het Kulturhus Borne  de maand November uitgeroepen tot de maand van de Nostalgie. (Nostalgie: het gevoel dat lijkt op dat van heimwee. Een terugverlangen naar vroeger.)

 

En nostalgisch zijn we met de theatervoorstellingen Snip&Snap, "dit is revue", de dames Luider & van Donselaar met "Nog een keer strak", de relatie komedie "Midlife" en het "Recital" van Mathilde Santing.

 

Het Filmhuis Borne vertoont een viertal Films over vervlogen tijden. Met "The Artist", een liefdevolle ode aan de zwijgende cinema. "Jane Eyre" een sober maar intens kostuumdrama. "Revolutionary Road" waarin de verstikkende burgerlijke sfeer je naar de keel grijpt. En natuurlijk "Midnight in Paris", opnieuw een meesterlijk stuk werk van Woody Allen.

Met deze "nostalgie" maand wil het Kulturhus Borne een knusse en intieme sfeer oproepen. Lekker naar het Kulturhus en even wegzwijmelen bij een film. Of het gevoel van zaterdagavond herbeleven. Met frisgewassen haren in pyjama op de bank naar de Snip en Snap revue kijken. Want Kulturhus Borne is naast educatie, cultuur, informatie namelijk ook beleving.

 

Voor de hongerige en dorstige klant serveert onze horeca, koffie, cappuccino, warme choco met slagroom en apfelstrudel met warme vanille saus. Dus brengt of haalt u boeken, moet u wachten voor de muziekles, wilt u kaartjes voor een voorstelling of film. Schroom dan niet om even iets lekkers te nemen.

 

Zodra er meer bekend is over de nostalgische programmering kunt u de informatie hierover terugvinden in de agenda of bij de Kulturhus Specials.

meer uit agenda
November Nostalgie Maand