6
t/m 26 okt

Oktober themamaand Filmhuis Borne

Verfilming van het Nederlandse boek


Het is inmiddels een goede traditie dat Filmhuis Borne elk half jaar een themamaand op het programma heeft. Dit keer staat de maand oktober in het teken van de verfilming van het Nederlandse boek. “In 2016 zijn een aantal literaire meesterwerken op film uitgebracht en we zijn trots deze op het programma te hebben,” zegt Frits Willems, voorzitter van Filmhuis Borne.

Publieke werken
De themamaand begint op 5 oktober met de film Publieke werken. “Deze is goed voor de nominaties van maar liefst 10 Gouden Kalveren. En bovendien zijn we bijzonder blij om Theo Hakkert, journalist bij Tubantia die avond te ontvangen om de film in te leiden”. De inleiding start om 19.30 uur.
 

Knielen op een bed violen & Nooit meer slapen
Verder staan in de themamaand de films Knielen op een bed violen (12 oktober) en Nooit meer slapen (19 oktober) op het programma. Deze zijn beslist de moeite waard om voor naar Borne te komen.
 

De Helleveeg
De maand wordt op 26 oktober afgesloten met de film De Helleveeg. Hannah Hoekstra kreeg de Prix d’Interprétation Féminine op het internationale filmfestival van Montréal voor haar hoofdrol in deze film. Ook is ze genomineerd voor een Gouden Kalf. “We zijn er trots op dat de regisseur, André van Duren, deze avond aanwezig zijn en de film zal inleiden. Na afloop is hij bereid uw vragen te beantwoorden,” aldus een enthousiaste Frits Willems. Ook deze avond begint om 19.30 uur.


Voor alle films geldt: Toegang €8,-, vrienden van het filmhuis €5,-

 

Programma themamaand oktober:
5 oktober Publieke Werken – met inleiding om 19:30 uur (start film 20:15 uur)
12 oktober Knielen op een bed violen (start film 20:15 uur)
19 oktober Nooit meer slapen (start film 20:15 uur)
26 oktober De Helleveeg – met inleiding om 19:30 uur (start film 20:15 uur)

meer uit agenda
Oktober themamaand Filmhuis Borne