31
mrt

Omgaan met dementie

2x gratis workshop - zorgSAMEN Festival


Vrijdag 31 maart is het zover: van 14.00-20.00 uur vindt het allereerste groot Borns zorgSAMEN Festival plaats. De belangstelling om hieraan deel te nemen is overweldigend gebleken, fantastisch! Met maar liefst 44 informatiestands, 14 gratis workshops, 9 gratis lezingen/presentaties, diverse belevings-tenten, gratis health-checks, diverse mobiele pop-up acts en optredens, én een heerlijk foodplein hopen de organisatie en alle deelnemers u te informeren, te entertainen en te verrassen! Het festival vindt plaats in 't Dijkhuis en Kulturhus Borne, en in het mooie parkje daartussen.

WORKSHOP: Omgaan met dementie
Door: Wigarda Strampel, trainer Leerhuis / Psycholoog-NIP, Carintreggeland.

Locatie: Kulturhus Borne, theaterzaal

Deze workshop vindt 2x plaats op de volgende tijden:
14.30-15.30 uur
16.00-17.00 uur


Doelgroep: mensen die beroepshalve of anderszins in aanraking komen met mensen met een dementie en die meer willen weten over dementie.
Er is plek voor maximaal 25 personen per workshop.

Deelnemen aan de workshops
Deze workshops worden u gratis aangeboden door Wigarda Strampel. Zowel bij het Dijkhuis als bij Kulturhus Borne is er een (duidelijk aangegeven) punt waar op de dag zelf gratis toegangskaarten voor alle workshops en lezingen verkrijgbaar zijn. Onder het motto van op=op en vol=vol.

Omgaan met dementie
Omgaan met mensen met een dementie kan een grote uitdaging zijn. Om te weten hoe je dit doet, is het belangrijk om te weten hoe ons normale brein werkt. Op basis daarvan kijken we naar wat er gebeurt in het brein van iemand met dementie. Als je weet wat er wel, maar ook wat er niet gebeurt in het demente brein, kun je op een doordachte wijze de omgang vorm geven.

meer uit agenda
Omgaan met dementie