1
t/m 6 nov

Ontmoeting is goud waard!

Jubileumprijsvraag - maak kans op €1000,- !


Om het 10-jarige jubileum van Kulturhus ‘’de Bijenkorf’’

Borne te vieren, roept het Kulturhus een gemeente-brede 
prijsvraag uit, waar de hele Bornse gemeenschap iets aan heeft, en waar de hele Bornse gemeenschap aan mee kan doen; een zogenaamde win-win situatie.

En men kan er dan ook nog eens een fikse prijs mee winnen, namelijk maar liefst €1000,-! Waarmee het een win-win-win situatie wordt. Het prijzengeld van €1000,- wordt ter beschikking gesteld vanuit de speciale jubileumpot van Kulturhus Borne. De prijsvraag draagt de titel: ‘’Ontmoeting is goud waard!’’

Dé slogan voor het kulturhusconcept in de provincie Overijssel luidt als volgt: WAAR MENSEN SAMENKOMEN, GEBEURT IETS. Kulturhus Borne heeft altijd een pioniersrol vervuld in Nederland en maakt sinds 10 jaar een verscheidenheid aan maatschappelijk, zakelijke en culturele producties mogelijk die in het teken staan van vernieuwing en ontwikkeling. Het Kulturhus doet ook voortdurend zijn best om door maatschappelijk bewust te ondernemen, ontmoetingen te stimuleren.

Uitwisseling en participatie zijn belangrijke zaken voor het Kulturhus, daarom zoekt het gemeenschapshuis ook voortdurend ‘’partners in crime’’ om projecten en activiteiten mee op te zetten en uit te voeren. Om ontmoetingen te bewerkstelligen, om bruggen te slaan, om een podium te zijn waarop eventuele nieuwe ideeën, inzichten en initiatieven vorm kunnen krijgen. Kortom: duurzame bruggen bouwen en duurzame samenwerkingsvormen aangaan. Het Kulturhus is er voor een brede groep mensen; een ontmoetingsplaats voor gevogelte van diverse pluimage en van alle nationaliteiten. Voor heel de gemeente Borne.

In en rondom Kulturhus Borne komen mensen samen. En, waar mensen samenkomen, gebeurt iets. Een levendig sociaal-maatschappelijk klimaat levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van onze samenleving. Ontmoetingen geven kleur aan het leven, inspireren en confronteren.

DOE MEE MET DE JUBILEUM PRIJSVRAAG: ONTMOETING IS GOUD WAARD!
De spelregels: Deze prijsvraag wordt uitgeroepen binnen de gemeente Borne. Iedereen wordt opgeroepen om een spiksplinternieuw idee te bedenken wat ontmoeting bevordert of ontmoeting faciliteert in of rondom Kulturhus Borne: bedenk hét idee ter bevordering van ontmoeting en maak kans op €1000,-


Dit idee kan zijn: bijvoorbeeld een nieuwe, reguliere activiteit, een nieuw evenement, een nieuw soort meubelstuk, of iets anders. De mogelijkheden zijn oneindig. Ons motto luidt: ‘’think big and fly high, the sky is the limit.’’ Geen enkel idee is gek. Elk idee is té gek! En iedereen (alle leeftijden) die in Borne, Hertme of Zenderen woont mag mee doen.

____________________________________________________

INS & OUTS RONDOM DE PRIJSVRAAG
- De ontmoeting ideeën kunnen op papier of per usb stick worden aangeleverd bij de balie van het Kulturhus. Filmpjes, foto’s, in tekst, per kijkdoos, maquettes, op posters, alles kan.
- Het winnende idee zal geprobeerd gefinancierd en gerealiseerd te worden middels crowdfunding en sponsoring, door Kulturhus Borne i.s.m. de idee-indiener.
- Directie en coördinatoren van Kulturhus Borne doen een voorselectie van de ingediende ideeën.
- De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens MIJNBORNE2030 in onze theaterzaal op 10  november 2014.
- Deadline ‘’Ontmoeting is goud waard!” is donderdag 6 november.
- Alle ingediende ideeen worden tentoongesteld in het ‘’Ontmoetings-LAB’’, het Koetshuis naast het Kulturhus krijgt enkele maanden de speciale functie van ''Ontmoetings-LAB.

meer uit agenda
Ontmoeting is goud waard!