3
mei

Oorlogsgeheimen - 70 jaar Vrijheid!

Nederlands drama over vriendschap in Oorlogstijd


Oorlogsgeheimen

Oorlogsgeheimen is een Nederlandse film uit 2014 van regisseur Dennis Bots. Het verhaal is gebaseerd op dat uit het gelijknamige boek van Jacques Vriens. De belangrijkste rollen zijn voor Loek Peters, Maas Bronkhuyzen en Joes Brauers. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een Nederlands drama over de vriendschap tussen twee jongens die tijdens de Tweede Wereldoorlog op de proef wordt gesteld.

Zuid Limburg, 1943. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet terwijl die van Lambert lid worden van de NSB. Dan komt Maartje, een bijzonder meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje uiteindelijk in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z'n vriendschap met Lambert, maar ook z'n hele familie te verliezen. Hij zal er alles aan moeten doen om beide te redden.
 

De omgeving van het Kulturhus wordt in een ambiance gebracht, waarin je meegenomen wordt naar de sfeer uit de tijd van 1943.
 

Aanvang: 14.00 uur
Tickets in de voorverkoop: €4,00 aan de balie van de VVV/receptie Kulturhus Borne. (De voorverkoop loopt van 23 februari tot 31 maart 2015)
Tickets vanaf 1 april tot en met 3 mei en aan de kassa: €5,00
De film is toegankelijk voor alle leeftijden.

 

meer uit agenda
Oorlogsgeheimen - 70 jaar Vrijheid!