18
mrt

Open Huis Aveleijn Parallelweg


Aveleijn is een zorginstelling die o.a. in Borne een aantal woon- en dagbestedingslocaties heeft en daarnaast ambulante begeleiding en vaktherapie biedt, aan mensen met een verstandelijke beperking.

Begin april 2015 is Aveleijn van start gegaan met de nieuwe dagbesteding aan de Parallelweg. De activiteiten die hier aan de clienten aangeboden worden bestaan onder andere uit creatieve werkzaamheden, bakactiviteiten en industriële werkzaamheden.

Aveleijn nodigt u uit op het Open Huis.
Tijdens het Open Huis kunt u een rondleiding krijgen verzorgd door een van de cliënten, er is een proeverij en er zullen leuke workshops aangeboden worden, ook voor kinderen zal er een creatieve activiteit zijn. Tevens zullen collega’s van de woonlocaties in Borne en Ambulante vaktherapie zullen zich aan u voorstellen.

Woonlocatie het Johannesklooster is ook aanwezig tijdens de open dag.
Bij het Johannesklooster in Borne wonen ouderen met een verstandelijke beperking. Veel van deze mensen kampen met lichamelijke problemen als gevolg van het ouder worden. Het Johannesklooster is een woonvoorziening voor de ouder wordende cliënten met bijkomende psychiatrische problematiek. De cliënten krijgen 24-uurs zorg en ondersteuning bij al hun problematiek.

Het Johannesklooster is een monumentaal pand gelegen in het centrum van Borne. Iedere cliënt heeft zijn of haar eigen ruime slaapkamer voorzien van een ruime badkamer en keukenblok. Er is een gezamenlijke inloopruimte waar de cliënten met elkaar kunnen koffiedrinken, tv kijken en hier worden de maaltijden genuttigd.

Bij het Johannesklooster wonen 11 cliënten met bijkomende psychiatrische problematiek. We bieden deze cliënten een beschermende woonomgeving met individuele begeleiding op maat. Wij bieden een duidelijke en overzichtelijke dagelijkse structuur, waardoor cliënten altijd precies weten wat er wanneer van hen verwacht wordt. De begeleiding is gericht op persoonlijke ontwikkeling en biedt ondersteuning bij psychische, sociale en medische problemen.


Aanvang: 14.00-18.00 uur
Locatie: parallelweg 5

meer uit agenda
Open Huis Aveleijn Parallelweg