30
jun

Open Huis voor ouders

Kom kennismaken met Jongerenwerk Borne


Maandag 30 juni organiseert Jongerenwerk Borne een Open Huis voor Ouders.
Heeft u kinderen die de basisschool gaan verlaten? Dan gaat er een hele andere wereld voor hen en u open. Waar hangen ze uit? Met wie gaan ze om? Wat houdt hen bezig? De mensen van het jongerencentrum in het Kulturhus begrijpen hoe u zich voelt en willen u daarom  graag laten zien waar uw kinderen in hun vrije tijd kunnen uithangen!

Jongerenwerk Borne ondersteunt het landelijk advies om jongeren onder de achttien jaar geen alcohol te laten drinken en het gebruiken van drugs te voorkomen. Om dit te bereiken is ook uw rol als ouder zeer belangrijk. Onderzoek wijst uit dat u meer invloed heeft op het middelengebruik van uw kind dan u denkt. Van groot belang is het om uw kind te informeren over de nadelen van alcohol- en drugsgebruik en aan te spreken op hun gedrag: verbieden werkt!
 

Maar u hoeft dit als ouder niet alleen te doen. En om niet alleen de jongeren op de hoogte te stellen van wat en waar het jongerencentrum is en voor staat, willen we u, ouder(s)/verzorger(s), ook uitnodigen om kennis te maken met het jongerencentrum en de mensen van het Jongerenwerk Borne. Het jongerencentrum is een open, gezellige en ontspannen plek waar jongeren vanaf de middelbare school van maandag t/m vrijdag vrijwillig en gratis na schooltijd kunnen komen om allerlei leuke activiteiten met leeftijdsgenoten te doen. Gediplomeerde jongerenwerkers zijn er om de jongeren te ontvangen en organiseren activiteiten op maat.

Naast de kennismaking wil het jongerenwerk meteen de uitslagen en de resultaten van de NIX18 campagne presenteren. Tijdens de kijkdagen die 275 basisschoolleerlingen hebben bijgewoond is er aandacht besteed aan roken, alcohol en drugsgebruik onder jongeren. Kulturhus Borne is samen met diverse organisaties bezig om het roken, alcohol en drugsgebruik onder jongeren terug te dringen. Het jongerenwerk bespreekt graag hoe we dit samen met ouders, school, sportclubs en vrijetijdsverenigingen kunnen aanpakken. Om dit te bereiken willen we de dialoog met ouders aangaan. Het Open huis is een mooi moment om dit onderwerp aan te snijden.

 

Wilt u kennismaken met het jongerencentrum en de jongerenwerkers, wilt u het dialoog aangaan over roken, alcohol en drugsgebruik of wilt u graag praktische persoonlijke ondersteuning op maat bij opvoedvraagstukken dan bent u van harte uitgenodigd op maandag 30 juni.

 

Aanvang: 19.00-21.00 uur
Entree: gratis
 

meer uit agenda
Open Huis voor ouders