8
nov

Opfriscursus verkeerstheorie en praktijk

Voor de ervaren automobilist


In opdracht van de gemeente Borne organiseert Welzijn Ouderen Borne i.s.m. verkeersinstructeurs van Veilig Verkeer Nederland: “Opfriscursus verkeerstheorie en praktijk: voor de ervaren automobilist” De cursus bestaat uit twee lessen verkeerstheorie en afsluitend een rijvaardigheidsrit, informatie en testmogelijkheden.

Er is veel veranderd tussen het huidige verkeersbeeld en het moment waarop het rijbewijs is verkregen. De uitnodiging om eens stil te staan bij de regels en een onafhankelijk advies over hoe je veilig kunt blijven deelnemen aan het verkeer, ligt in deze cursus.

 

De lessen verkeerstheorie zijn op dinsdagochtend 8 en 15 november in het Kulturhus van 9.30 tot 11.45 uur. De afsluitende rijvaardigheidsdag is op dinsdag 22 november. Op deze praktijk dag, welke voor u ongeveer 2 uur van uw tijd vraagt, wordt u in kleine groepen uitgenodigd. Onder begeleiding van een instructeur rijdt u een rit in de eigen auto. Daarnaast krijgt u informatie en advies om gelegenheid om ogen, oren en reactievermogen te testen.

 

Senioren hebben vaak al jarenlange rijervaring. In de loop der jaren is er echter veel veranderd in het verkeer en zijn er nieuwe verkeersborden en -regels gekomen. In een ontspannen sfeer wordt de verkeerskennis op gefrist en ontvangt men tips op de eigen rijstijl. Het gaat niet om een examen of test, maar om adviezen over veilige verkeersdeelname.

 

Er is beperkte ruimte. VOL = VOL Deelnemers die niet eerder deze cursus hebben gevolgd krijgen voorrang.
De kosten bedragen € 25,00 incl. koffie/thee.
Opgave bij het Kulturhus: telefoon 074-2657200 of welzijnouderenborne@wijkracht.nl
Voor vragen of aanvullende informatie kan contact opgenomen worden met Welzijn Ouderen Borne.
Dinsdagochtend 8 en 15 november
Locatie: Kulturhus Borne
Van 9.30 tot 11.45 uur.

De afsluitende rijvaardigheidsdag is op dinsdag 22 november.

 

meer uit agenda
Opfriscursus verkeerstheorie en praktijk