Home  /  Agenda  /  Archief  /  Over Canto
8
okt

Over Canto

Themamaand: met live muziek


Zoals u van Filmhuis Bornegewend bent, wordt er  twee keer per jaar gedurende een hele maand aandacht aan een bepaald thema besteed. Dit keer heeft Filmhuis Borne gekozen voor films waarbij muziek of een muzikant centraal staan.

Heel af en toe is muziek in staat een radicale verandering in iemand teweeg te brengen. Over canto is een intrigerende documentaire over het leven van een aantal mensen dat er anders had uitgezien als het muziekstuk Canto Ostinato van de componist Simeon ten Holt niet was gecomponeerd.

Deze intrigerende documentaire gaat over de dramatische invloed van het muziekstuk op de levens van negen personages, waaronder Halina Reijn, Kees Wieringa en Hans Ruijssenaars. Simeon ten Holt (1923) schreef Canto Ostinato, zijn compositie voor vier piano’s, tussen 1976 en 1979. In 1979 gaat het stuk in première maar pas in 1985 krijgt het nationale bekendheid wanneer het wordt opgevoerd tijdens het Gala van Nederlandse muziek in het Amsterdamse Concertgebouw. Gedurende de jaren ’80 en daarna wordt het stuk vele malen opgevoerd. Niet alleen in concertzalen maar op uiteenlopende plaatsen als kerken, pleinen, parken en stations.

Pianist Jonatan Külhmann levert deze avond een muzikale bijdrage! Het voorprogramma begint vanaf 19.30 uur.

Regie: Ramon Gieling
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne). Voorprogramma is gratis.

 

 

meer uit agenda
Over Canto