25
nov

Over Kant & Rawls

Filosofiecafé Twente: Corrie Haverkort


Denken over het goede handelen aan de hand van I.Kant en J.Rawls. door Corrie Haverkort. Immanuel Kant is was een Duits Filosoof ten tijde van de verlichting, wiens ideeen een grote invloed hebben uitgeoefend op de westerse wijsbegeerte.
John Borden Rawls was een Amerikaans Filosoof die vooral bekendheid verwierf omwille van zijn ethische en politieke filosofie.

Corrie Haverkort
​Corrie Haverkort is filosoof, gespecialiseerd in de wijsgerige ethiek, trainer, docent, auteur. Vanuit deze professie geeft zij verschillende lezingen. Onder andere over de ethiek van verschillende gezinsvormen. Vanuit www.stiefplan.nl verzorgt zij samen met Marlijn Kooistra-Popelier cursussen voor hulpverleners rondom de begeleiding van nieuwe gezinnen.

Tevens is zij beeldend kunstenaar. Haar schilderwerken zijn gerelateerd aan familiebanden. In dit kader schreef ze Bloedband, familie de werkelijkheid verbeeld, uitgekomen bij uitgeverij Kontrast. Ze is medeoprichtster van Centrum voor Kunst en Filosofie en verzorgt cursussen, trainingen en lezingen: www.sabikunstenfilosofie.nl

Tickets
Entree is €10,- inclusief kop koffie/thee.
U kunt zich vooraf opgeven door uiterlijk op donderdag voorafgaand aan de zondag waarop de lezing wordt gehouden €10,00 over te maken op IBAN nummer NL91 RABO 0198 2534 19 t.n.v. Filosofiecafé Twente onder vermelding van lezing F&I. Ook kaarten aan de zaal verkrijgbaar. Voor jongeren geldt een reductie van €5,00.

Aanvang: 14.00 uur

meer uit agenda
Over Kant & Rawls