13
sep

POPgepast Plus - start

Voor mensen met verstandelijke beperking 16+


Deze cursus is voor mensen met een verstandelijke beperking, vanaf 16 jaar en ouder. In de cursus ‘POPgepast Plus!’ word je poppenmaker en speler tegelijk. Want wat is er nu leuker dan zelf een eenvoudige pop te maken en een voorstelling te geven? In deze cursus werken we daar langzaam naar toe.

Je maakt kennis met de verschillende soorten theaterpoppen en de plek waar ze hun verhaal (kunnen) vertellen. Je krijgt uitleg over hoe de poppen gemaakt kunnen worden, en hoe je ze als poppenspeler kunt bespelen. In deze cursus ga je zelf aan de slag met eenvoudig droog materiaal en maak je ‘snel klaar poppen’.

Je start met het maken van jouw eigen stokpop. Welke pop wil je graag maken en hoe komt die er dan uit te zien? Wordt het een mens of een dier? Misschien wel een held of fantasie figuur. In de “Pop-parade Gasten’ kun jij jouw eigen pop (achter theaterdoek) aan alle andere poppen showen.

Daarna ga je een (bek) handpop maken. Je gaat nu niet alleen op zoek naar het karakter van je pop, maar ook naar de stem die jouw pop heeft. In tweetallen maken jullie een korte scene. Dit mag je zelf verzinnen maar natuurlijk kun je ook gebruik maken van een boek, gedicht of mop. Jullie spelen de scene voor de andere cursisten, zij zijn het publiek.

De tweede helft van de cursus ga je aan de slag met het maken van een (kartonnen) tafelpop en het geven van een heuse (gezamenlijke) voorstelling. Met alles erop en eraan. Jij bespeelt jouw eigen pop. Heb je toch liever een rol achter de schermen dan zijn er nog meer taken en rollen te verdelen. Wat dacht je van het opbouwen van het decor, bedienen van de muziek en het verzorgen van de attributen? De voorstelling wordt gespeeld in het decor van AridaPoppenTheater. En het publiek? Dat mag iedereen zijn, die je uitnodigt.

De docente
Arida Stomps heeft een eigen reizend poppentheater. Zij speelt daarmee verschillende voorstellingen op scholen, bedrijven en in theaters, varieerend van 20 tot 60 minuten. Arida heeft een eigen bedrijf gericht op podiumkunsten / poppentheater / productie assistent. Ze woont in de Achterhoek, en is van oorsprong verpleegkundige en praktijkopleider.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arida: 06- 23976627 en janenarida@planet.nl

De cursus
Deze geweldig leuke cursus bestaat uit 4 lessen op de woensdagavond van steeds 2 uur (18.30-20.30 uur. Het is geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking vanaf 16 jaar en ouder. Deelname kost €60,- per persoon; dit is exclusief knutselmateriaal (knutselmateriaal bestaat uit ''afval'' dat we gaan hergebruiken :-)). De cursus gaat van start bij 5 deelnemers, er is plek voor maximaal 10. We schenken koffie/thee.

De lesdata zijn:
13 september (startdatum)
20-27 sept.
11 okt. (laatste half uur is voorstelling voor publiek)

Docente Arida houdt ervan om met recyclebaar materiaal te werken en heeft een hekel aan weggooien. Daarom is het heel gemakkelijk voor de deelnemers om hun eigen knutselmateriaal mee te nemen! Voor de eerste bijeenkomst: een eierdoos en / of houtenpollepel, een stuk stof (bv oud Tshirt of vaatdoek) en een stokje ong 30 cm (mag ook uit de natuur gehaald worden). Wat er voor de rest van de lessen nodig is, horen de cursisten van Arida zelf!

Details op een rij:
Voor mensen met verstandelijke beperkingen, 16+
Op woensdag van 18:30-20:30 uur
Kosten: € 60,00
Duur: 4 lessen van 2 uur
Locatie: B4
Docent: Arida Stomps
Start: 13 september

OPGEVEN KAN ONLINE VIA DEZE LINK

meer uit agenda
POPgepast Plus - start