29
okt

Paradies: Liebe

De Paradies trilogie


Geloof hoop en liefde, de Paradies trilogie. De ongemakkelijke waarheid van Ulrich Seidl 

In de Paradies trilogie van de Oostenrijkse regisseur Urich Seidl staat de zoektocht van drie vrouwen naar liefde centraal; een witte Oostenrijkse vrouw van in de vijftig, behoorlijk gezet, die in Afrika seks en liefde zoekt bij jonge zwarte mannen; haar zwaar religieuze katholieke zus met een islamitische echtgenoot; en haar te dikke tienerdochter die in een dieetkamp verliefd wordt op de veertig jaar oudere arts.

Seidls legt een vergrootglas op het ongemak van de westerse maatschappij. Hij dwingt ons te kijken naar aspecten van onszelf die we liever niet willen zien. Hij spiegelt ons voor wat er wringt in de samenleving. Kenmerkend voor zijn werk is een beklemmende kadrering, het gebruik van niet-professionele acteurs en een claustrofobische locatie. De films maken gebruik van fraaie stilering: elk shot is bijna een schilderij.

De drie delen zijn ook los van elkaar te bekijken.

Paradies: Liebe
In "Liebe" duikt Seidl in de toeristische seksindustrie aan de Keniaanse kust. Hier brengt de Oostenrijkse Teresa haar vakantie door in de ‘comfort safari’ van Hotel Flamingo. Na wat mislukte seksuele escapades met Keniaanse mannen die op haar geld uit zijn, ontdekt ze dat liefde een wederzijdse dienstverlening is, een consumentenmarkt van vraag en aanbod. De film laat de kloof tussen blank en zwart zien, het machtsverschil en de wederzijdse vooroordelen.

Woensdag 29 oktober en zondag 2 november vertoont filmhuis Borne de Paradiestrilogie van Ulrich Seidle. Extra voordeel: Als u woensdag 29 oktober de kaarten voor alle drie de films tegelijk koopt, betaalt U als vriend slechts voor 2 films, vrienden betalen dus €10, niet vrienden €16,-. Dit aanbod geldt alleen op woensdagavond. 

Een Oostenrijkse maaltijd: Zondag is er tussen de twee films gelegenheid om te genieten van een maaltijd met Oostenrijkse accenten. Deze maaltijd kost slechts €10,- . Om te weten hoeveel mensen hiervan gebruik willen maken,  kunt U tot en met donderdag 30 oktober hiervoor reserveren door een kaartje te kopen bij de kassa van VVV Borne.


Regie: Ulrich Seidl
Aanvang: 20.15 uur
Entree: €8,00 (€5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne) 

 

 

meer uit agenda
Paradies: Liebe