Home  /  Agenda  /  Archief  /  Perfect Sense
27
mrt

Perfect Sense

Een aanrader voor romantici!


Eerst een emotionele uitbarsting, dan verlies van alle reukzin. Eerst een bizarre hongeraanval, dan verlies van smaak. Op een golf van razernij en haat volgt totale doofheid. Of de oorzaak nu bij een virus ligt, bij terroristen of bij grootschalige milieuvervuiling, de hele mensheid verliest in Perfect Sense beetje bij beetje alles wat het leven waardevol maakt - tot de absolute essentie overblijft.

 

Wat is seks als je elkaar niet kunt proeven? Hoe kun je herinneringen koesteren, wanneer de bijbehorende geuren verdwijnen? Interessante overwegingen genoeg in Perfect Sense, maar vanzelfsprekend is de liefde het enige wat echt telt. De hoofdpersonages moeten dat alleen nog zelf ontdekken, terwijl ze door het gestage verlies van hun zintuigen steeds dichter tot elkaar worden gebracht.

 

Michael (Ewan McGregor) is een uiterst getalenteerde chefkok met bindingsangst, Susan (Eva Green) de door liefdesverdriet geteisterde biowetenschapster die vergeefs vat probeert te krijgen op de nieuwe ziektes. Twee getroebleerde en toch ook charmante mensen die midden in het leven staan maar zich moeilijk voor anderen open kunnen stellen, en dan onvermijdelijk op elkaars pad belanden. Omdat zij woont aan het binnenplaatsje waar hij, tussen het koken door, een sigaretje pleegt te roken.

 

Die eerste ontmoeting wordt door McGregor en Green mooi en ontspannen gespeeld, en de hele film blijven ze volkomen geloofwaardig als pril liefdeskoppel. Perfect Sense  is in de kern vooral een warm, onopgesmukt liefdesdrama, drijvend op de chemie en diepgang die twee fijne acteurs aan hun rollen weten te geven.

 

Aanvang: 20.15 uur

Entree: € 8,00 (€ 5,00 voor vrienden van Filmhuis Borne)

 

 

meer uit agenda
Perfect Sense