Home  /  Agenda  /  Archief  /  PoŽzieavond
17
dec

PoŽzieavond

Dick Schluter vervangt Marc Boog


Helaas heeft Mark Boog zich ziek gemeld. Dick Schluter komt hem vervangen . Dick is geboren in Almelo en was dichter van onze provincie in 2011 en 2012. Met zulke roots kan het niet anders dan dat er ook "op sien Twents" wordt gedicht dinsdagavond in de Bieb.

.In de laatste dagen voor kerst brengen we u de tweede editie van "Borne doet Poezië". Ook dit keer  hebben de bedenkers en organisatoren een gedurfd programma voor u samengesteld, met landelijk, regionaal en lokaal talent. 

 

Mark Boog uit Amsterdam .
Hij kreeg de VSB prijs van de poëzie al in 2006, voor zijn bundel "De encyclopedie van de grote woorden", waarin hij beschrijft, hoe geluk eruit ziet. Sindsdien verschijnen er regelmatig dichtbundels en romans van zijn hand. Tevens is zijn poëzie op muziek gezet en in beeld gebracht als animatie. Enkele van zijn “poetry in motion” zullen worden vertoond.
 

Lejo van Kuyeren.
Deze dichter uit Borne is een bescheiden maar ware dichter, altijd bezig met de poëzie en het schrijven ervan. Voortdurend op zoek naar de compacte samenvatting van emotie en werkelijkheid, die hij mee maakt of vanuit de media ervaart. Het is een plezier om hem en zijn gedichten te volgen op de site “gedichten.nl”.


Cees Brekelmans leest poëzie van dichteres Judith Herzberg.
Judith Herzberg debuteerde in 1961 met haar eerste gedichten in Vrij Nederland. In 1963 verscheen haar eerste bundel, Zeepost. Vanaf het begin van de jaren zeventig volgden toneel- en tv-stukken, filmscripts en teksten voor musicals. Er bestaat veel waardering voor de poëzie van Herzberg. De bloemlezing Doen en Laten (Rainbow Pocketboeken) behoorde in 1994 tot de honderd beste boeken.


“SANSAN”  a capella groep
De avond wordt muzikaal aangekleed door deze a capella groep uit Hengelo. Lang voor de groep zich SANSAN noemde was er al een vriendenkring die gewend was samen te zingen.Het zevental dat nu deze naam draagt besloot in 2000 structureel te gaan studeren op liedjes die men interessant vond en zo bouwden zij een breed repertoire op. Meestal a capella, maar soms ook begeleid met gitaar, worden liedjes gebracht in diverse stijlen, van middeleeuwse volksliedjes tot rock, het kan niet gek genoeg wezen.

 

Actie “Dit is een gedicht”
Van 30 januari tot 6 februari vindt de Poeziëweek 2014 plaats. De poëzieweek is een themaweek die door de grootste Nederlands en Vlaamse poëzieorganisaties wordt georganiseerd om poezië meer onder de aandacht te brengen. 
Borne doet Poezië daagt u uit om zelf eens aan de slag te gaan en uw hersens- en dichtspinsels met anderen te delen.  De inzendingen worden gebundeld en de 6 meest opvallende gedichten worden tijdens de eerstvolgende Poezië avond gepresenteerd. (23 januari 2014)  

U kunt uw gedicht voor 12 januari inleveren bij bibliotheek Borne of mailen naar info@bibliotheekborne.nl. Graag onder vermelding van uw naam en adresgegevens. 

Locatie: Bovenverdieping van Bibliotheek Borne
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 5,00 kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van Kulturhus Borne. T: 074-2657200 of receptie@kulturhusborne.nl 

 

 

 

meer uit agenda
PoŽzieavond