10
sep

Poezieavond - speciale editie

''Wat woorden met je doen''


In de week van 7 tot 12 september is het de landelijke Week van de Alfabetisering en wordt er veel aandacht besteed aan alles wat met woorden en taal te maken heeft. Poëzie is een onderdeel van de taal en laat zien hoe je met woorden, eenvoudig, spontaan, beeldend, mooi, levendig, eerlijk en prachtig, een gevoel kunt vertellen. Daar zijn veel voorbeelden van in ontelbare gedichten beschreven.

Speciaal voor deze week, hebben de organisatoren van de Bornse Poezieavond -Jaap Besteman en Willem van Dooren- een speciale editie van de Poezieavond samengesteld en georganiseerd. Op donderdag 10 september van 20.00-22.00 uur, in de bovenzaal van de bibliotheek van Kulturhus Borne: een avond met gedichten op verschillende manieren en vormen. De entree bedraagt slechts 2 euro voor deze avond.

De bekende Twentse dichter Dick Schlüter komt zowel Twentse als Nederlandse gedichten voordragen. 

U kunt op deze avond zelf ook meedoen door uw eigen gedicht te komen voorlezen: een door uzelf gekozen of gemáákt gedicht. Wat u dan moet doen? Neem het gedicht mee laat in het begin van de avond even zien wat u van plan bent, dan krijgt u een spontane plek in het programma.

Ook kinderen van de verschillende basisscholen in Borne hebben in de maanden mei en juni mooie eigen gedichten geschreven. Deze mini-poëten komen een aantal van deze gedichten zelf voorlezen o.l.v Miriam Janssen.

Ook gedichten in de Twentse taal passeren de revue, omdat iets zo ongelooflijk mooi kan worden gezegd in het Twents. Er wordt afgewisseld met zang en muziek door Frank Droste en Bert Reerink. Jaap en Willem laten ook gedichten horen en zijn daarbij benieuwd naar uw verhalen bij de poëzie. Iedereen heeft wel eens een gedicht geschreven of gehoord waardoor je geraakt bent. Wij zijn dan ook benieuwd naar de ervaringen en verhalen die u zelf kent bij gedichten en de poëzie.

Komt u op deze avond iets voorlezen, dan kunt u zich aanmelden bij jaapbesteman@gmail.com. Op de avond zelf kunt u zich ook melden bij de organisatie.

Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30)
Entree: €2,00 (speciale prijs voor de Week van de Alfabetisering)
 

 

 

 

 

meer uit agenda
Poezieavond - speciale editie