6
sep

Ruilmarkt ''oogst''

Leuk en Duurzaam


De eerste ruilmarkt na de vakantie staat in het teken van homegrown & homemade food. In september valt er van alles te oogsten uit onze (moes) tuinen. Soms is het wel heel erg veel en wat is nu fijner dan jouw mooie producten te ruilen tegen iets anders. Dus neem je overschot pompoenen, bieten, je potjes jam, de appelmoes, de weckgroenten, de appeltaarten, de ingelegde bietjes en je zelfgebakken brood mee naar de ruilmarkt van september. Wij kijken uit naar een mooie oogst en heerlijke herfstproducten.

Elke eerste zaterdag van de maand, vindt er een Bornse ruilmarkt plaats, met elke keer een ander ‘thema/soort artikel’’, zoals bijvoorbeeld tuinstekjes & zaden , speelgoed, boeken, diensten, home made/home grown food, creatieve uitspattingen, cadeau’s, hulpmiddelen (rolstoel voor een douchekruk), enzovoort.

We zijn met ons allen in een economische recessie beland. Overheid, bedrijven en burgers bezuinigen onder andere door minder te consumeren. Een van de meest duurzame alternatieven voor consumeren is ruilen. Steeds meer producten en diensten zijn te verruilen, van kleding tot energie en vakantiehuizen. Ruilen is een oud en universeel beproefd voorbeeld. Breed inzetbaar, direct en effectief. Ruilen als economisch en duurzaam alternatief is een creatief antwoord in een wereld die zich steeds bewuster moet opstellen. De crisis en het al dan niet vrijwillig ‘consuminderen’ blaast dit soort ‘groene’ initiatieven uit vervlogen tijden weer leven in.

 

De Ruilmarkt vindt plaats van 11.00-12.00 uur bij Kulturhus Borne.
Iedereen is van harte welkom om te komen ruilen. Geld komt er niet aan te pas. En elke ruiler bepaalt zelf de waarde van zijn/haar handel.

meer uit agenda
Ruilmarkt ''oogst''