8
mrt

Ruilmarkt - 8 maart

Voor vrouwleu - accessoires


Vrouwleu van Borne. Leuk nieuws!

Zaterdag 8 maart hebben we een ruilmarkt voor vrouwleu. Waarbij alle accessoires zoals tassen, clutches, riemen, oorbellen, voiles, haarkammen, hoedjes, stola's en sjaaltjes geruild mogen worden. Heerlijk, even alles waar je op uitgekeken bent ruilen voor "nieuwe" spullen. De ruilmarkt vindt plaats in de foyer van Kulturhus Borne en duurt van 11.00 tot 12.00 uur. Mocht je geen tafels vol ruilspul hebben, geen probleem. Kom gewoon langs en neem een of twee kleine dingen mee die geruild kunnen worden.
 

Het idee

Elke eerste zaterdag van de maand, vindt er een Bornse ruilmarkt plaats, met elke keer een ander ‘thema/soort artikel’’, zoals bijvoorbeeld tuinstekjes & zaden , speelgoed, boeken, diensten, home made/home grown food, creatieve uitspattingen, cadeau’s, hulpmiddelen (rolstoel voor een douchekruk), enzovoort.
We zijn met ons allen in een economische recessie beland. Overheid, bedrijven en burgers bezuinigen onder andere door minder te consumeren. Een van de meest duurzame alternatieven voor consumeren is ruilen. Steeds meer producten en diensten zijn te verruilen, van kleding tot energie en vakantiehuizen.
Ruilen is een oud en universeel beproefd voorbeeld. Breed inzetbaar, direct en effectief. Ruilen als economisch en duurzaam alternatief is een creatief antwoord in een wereld die zich steeds bewuster moet opstellen. De crisis en het al dan niet vrijwillig ‘consuminderen’ blaast dit soort ‘groene’ initiatieven uit vervlogen tijden weer leven in.

 

De Ruilmarkt vindt plaats van 11.00-12.00 uur bij Kulturhus Borne.
Iedereen is van harte welkom om te komen ruilen. Geld komt er niet aan te pas. En elke ruiler bepaalt zelf de waarde van zijn/haar handel.
 

meer uit agenda
Ruilmarkt - 8 maart