5
apr

Ruilmarkt - Kinderspullen

Leuk en duurzaam


Het idee
Elke eerste zaterdag van de maand, vindt er een Bornse ruilmarkt plaats, met elke keer een ander ‘thema/soort artikel’’, zoals bijvoorbeeld  tuinstekjes & zaden , speelgoed, boeken, diensten, home made/home grown food, creatieve uitspattingen, cadeau’s, hulpmiddelen (rolstoel voor een douchekruk), enzovoort. Deze ruilmarkt staat in het teken van kinderspullen. Dit kan van alles zijn: speelgoed, autozitjes, kinderboeken, kindermeubels, buitenspeelgoed enz. .

We zijn met ons allen in een economische recessie beland. Overheid, bedrijven en burgers bezuinigen onder andere door minder te consumeren. Een van de meest duurzame alternatieven voor consumeren is ruilen. Steeds meer producten en diensten zijn te verruilen, van kleding tot energie en vakantiehuizen. Ruilen is een oud en universeel beproefd voorbeeld. Breed inzetbaar, direct en effectief. Ruilen als economisch en duurzaam alternatief is een creatief antwoord in een wereld die zich steeds bewuster moet opstellen. De crisis en het al dan niet vrijwillig ‘consuminderen’ blaast dit soort ‘groene’ initiatieven uit vervlogen tijden weer leven in.


De Ruilmarkt vindt plaats van 11.00-12.00 uur bij Kulturhus Borne.
Iedereen is van harte welkom om te komen ruilen. Geld komt er niet aan te pas. En elke ruiler bepaalt zelf de waarde van zijn/haar handel.
Meer informatie? Mail dan naar: info@kulturhusborne.nl

meer uit agenda
Ruilmarkt - Kinderspullen