4
jan

Ruilmarkt Borne - 4 januari

Creatief Hobby Materiaal


We zijn met ons allen in een economische recessie beland. Overheid, bedrijven en burgers bezuinigen onder andere door minder te consumeren. Een van de meest duurzame alternatieven voor consumeren is ruilen. Steeds meer producten en diensten zijn te verruilen, van kleding tot energie en vakantiehuizen.

Ruilen is een oud en universeel beproefd voorbeeld. Breed inzetbaar, direct en effectief. Ruilen als economisch en duurzaam alternatief is een creatief antwoord in een wereld die zich steeds bewuster moet opstellen. De crisis en het al dan niet vrijwillig ‘consuminderen’ blaast dit soort ‘groene’ initiatieven uit vervlogen tijden weer leven in.

Het idee

Elke eerste zaterdag van de maand, vindt er een Bornse ruilmarkt plaats, met elke keer een ander ‘thema/soort artikel’’, zoals bijvoorbeeld  tuinstekjes & zaden , speelgoed, boeken, diensten, home made/home grown food, creatieve uitspattingen, cadeau’s, hulpmiddelen (rolstoel voor een douchekruk), enzovoort.

In januari staat de ruilmarkt in het teken van creatief hobby materiaal. Een mooi breed thema waarbinnen veel mogelijk is. Denk bijvoorbeeld eens aan alle restjes wol, garen, lint, knopen, olieverf of  fimo klei die u nog heeft liggen. Of dat stapeltje mooie stofjes die u toch niet meer gaat gebruiken, kralen die u ooit eens gekocht hebt  waar u maar geen doel voor kunt vinden. Kwasten, olieverf, lege doeken, mozaiekmateriaal, textielverf, porselein gips, stukken oud kant en ga zo maar door. Voor de fervente hobbyist, voor mensen die eens zoetjes aan met een nieuwe creatieve hobby willen beginnen en voor de mensen die kasten vol hebben liggen met (nog) niet gebruik materiaal is deze ruilmarkt bij uitstek geschikt. 
Natuurlijk hoeft u niet een hele kraam vol mee te nemen naar de ruilmarkt. Ook een tasje vol met wol, een enkel setje kwasten, een doosje met knopen kan gebruikt worden om te ruilen. Uiteraard is de nieuwsgierige bezoeker meer dan welkom, maar wees gewaarschuwd er is altijd wel iets aanwezig dat u aanspreekt. 

De Ruilmarkt is van 10.00-11.00 uur bij Kulturhus Borne.
Iedereen is van harte welkom om te komen ruilen. Geld komt er niet aan te pas. En elke ruiler bepaalt zelf de waarde van zijn/haar handel.


Meer informatie? Mail dan naar: info@kulturhusborne.nl

meer uit agenda
Ruilmarkt Borne - 4 januari