Ruilmarkt tuinplanten, zaden stekken etc

Leuk en duurzaam

Het idee
In de maand mei staat de ruilmarkt in het teken van DE TUIN . Met het voorjaar in onze bol en met jeukende groene vingers kan het niet uitblijven dat we deze ruilmarkt gereserveerd hebben voor alles dat er in onze tuinen groeit en bloeit. Heeft u een overschot aan stekjes, planten, zaden etc kom ze dan ruilen op deze zaterdag. Wie weet gaat u naar huis met die unieke heester die u altijd al wilde hebben of scoort u stekjes van een prachtige vijverplant. Dus tuinliefhebbers en groenvingerige mensen kom gezellig meeruilen!

Elke eerste zaterdag van de maand, vindt er een Bornse ruilmarkt plaats, met elke keer een ander ‘thema/soort artikel’’, zoals bijvoorbeeld  tuinstekjes & zaden , speelgoed, boeken, diensten, home made/home grown food, creatieve uitspattingen, cadeau’s, hulpmiddelen (rolstoel voor een douchekruk), enzovoort.

We zijn met ons allen in een economische recessie beland. Overheid, bedrijven en burgers bezuinigen onder andere door minder te consumeren. Een van de meest duurzame alternatieven voor consumeren is ruilen. Steeds meer producten en diensten zijn te verruilen, van kleding tot energie en vakantiehuizen. Ruilen is een oud en universeel beproefd voorbeeld. Breed inzetbaar, direct en effectief. Ruilen als economisch en duurzaam alternatief is een creatief antwoord in een wereld die zich steeds bewuster moet opstellen. De crisis en het al dan niet vrijwillig ‘consuminderen’ blaast dit soort ‘groene’ initiatieven uit vervlogen tijden weer leven in.

De Ruilmarkt vindt plaats van 11.00-12.00 uur bij Kulturhus Borne.
Iedereen is van harte welkom om te komen ruilen. Geld komt er niet aan te pas. En elke ruiler bepaalt zelf de waarde van zijn/haar handel.
Meer informatie? Mail dan naar: info@kulturhusborne.nl

Ruilmarkt tuinplanten, zaden stekken etc