mrt

SOB & Blas Orchester Rodde

Uitwisselingsconcert

Op zaterdagavond 19 maart 2016 kunt u in het Kulturhus Borne terecht voor een spraakmakend concert. Het Stedelijk Orkest Borne organiseert in samenwerking met Blas- Orchester Rodde een uitwisselingsconcert.

Sinds 1983 heeft de gemeente Borne officiele banden met de Duitse stad Rheine. Samen met het Partnercomite Borne-Rheine is het idee geopperd om een uitwisselings concert te organiseren met een harmonieorkest uit Borne en Rheine. Het Stedelijk Orkest Borne heeft toen contact gezocht met Blasorcheste Rodde uit Rodde bij Rhiene, hieruit is het uitwisselingsconcert ontstaan.

Samen hebben we een programma samen gesteld dat beide verenigingen in het Kulturhus ter gehore zullen brengen op 19 maart en op 2 april in de Stadthalle van Rheine. Er zullen twee werken gezamenlijk gespeeld worden met o.a. muziek van Johan Wichers, een bekende componist uit de Duits-Nederlandse regio.

Het belooft dan ook een grensoverschrijdende happening te worden met muziek zonder grenzen. De muzikale regisseurs voor deze avond zijn Mark ten Breul voor het Stedelijk Orkest Borne en Reinhard Greß voor de Blas-Orchester Rodde.

Entree: gratis
Voor meer informatie zie: www.stedelijkorkestborne.nl

Kaarten reserveren
SOB & Blas Orchester Rodde