21
okt

She's on Mars & The Wow Factor

Muziekcafé Borne


She’s on Mars
Bij een bandnaam als She’s on Mars verwacht je buitenaardse klanken. Als je dat weer interpreteert als ‘eigenzinnig’, kom je al aardig in de buurt van de muziek van deze tweekoppige band. Akoestische wave met een punch noemen ze het zelf. Met het kersvers debuutalbum ‘Sleepless Creatures’ op zak staat She’s on Mars garant een verrassend optreden neer te zetten.

Sinds 2016 toeren Martin Bosker (Bas) en Maikel Skaliks (Gitaar en Vocals) gezamenlijk langs clubs en festivals in Nederland en het grensgebied. Met als kers op de taart een aantal voorprogramma’s waaronder voor de rockband New Model Army, een plek op het hoofdpodium van het Stonerock festival (DE) en een uitverkocht Messajero (DE) als voorprogramma voor Byggesett Orchestra.

Eind 2017 besluiten Martin en Maikel definitief als duo verder te gaan en dit werpt al snel zijn vruchten af. In korte tijd wordt een volledige nieuwe set geschreven en in de zomer van 2018 brengt de band haar eerste album ‘Sleepless Creatures’ uit. Hiermee wordt een zoektocht naar beeld, bezetting en een eigen geluid voltooid.

The Wow Factor
The WOW Factor werkt als trio, aangevuld met bijzondere gastmuzikanten. Krachtige, dynamische cinematique popsongs met roots in de eighties, gecombineerd met traditionele en electronische instrumenten.

De vaste bezetting bestaat uit Gait (zang/gitaar), Michel (drums, samples & percussie) en DJ Marc. Muzikanten waar zij geregeld mee werken zijn o.a. Chaz (gitarist o.a. Nenn), Armanda ten Brink (dirigent/operazangeres), MT Yidaki (Didgeridoo), Danny Koning (bas) en last but not least, ‘altijd vrolijk van de partij’ Gwen Lemmens (Vocals/rap) uit Almelo!

The WOW Factor heeft een EP opgenomen in Frankrijk met de Engelse producer James Sanger, bekend van o.a. Keane. Vorig jaar is samen met James een remix gemaakt van de song After Killing, aangevuld met de operastem van Armanda ten Brink.

Tijd: 14.30 uur
Entree: gratis

meer uit agenda
She's on Mars & The Wow Factor