Spaans á la carte: vakantiecursus

Docent: Fatima Geerdink

De Spaanse taal spreken binnen een half jaar met deze vakantiecursus voor beginners!

Spaans à la carte
Spaans à la carte is een vakantiecursus voor beginners. De cursist maakt op ontspannen en speelse wijze kennis met de Spaanse taal. De leerstof is eenvoudig en praktisch, zodat de cursist het geleerde meteen kan toepassen in de praktijk. Uitgebreide behandeling van grammaticale en taalkundige onderwerpen is daarom achterwege gelaten.

Het tekst-/werkboek bestaat uit verschillende hoofdstukken, die elk een afgerond geheel vormen. De hoofdstukken staan los van elkaar. In de afzonderlijke hoofdstukken komen belangrijke situaties aan bod die de cursist kan meemaken op vakantie in Spanje en Latijns-Amerika, zoals uit eten gaan, winkelen, reizen met het openbaar vervoer, iets huren of reserveren.

In het begin van elk hoofdstuk komen de belangrijkste uitdrukkingen en woordenschat aan bod. U oefent de leerstof aan de hand van gevarieerde praktische opdrachten, ondersteund door kleurrijk en afwisselend authentiek materiaal. Daarna volgt een Revista met culturele en praktische informatie, leuke weetjes en opdrachten, bijvoorbeeld woordzoekers en kruiswoordpuzzels. U leert zo op speelse wijze iets over het land en zijn bewoners. Daarna volgen een overzicht van de geleerde uitdrukkingen en woordenschat, de transcripties van de luisteroefeningen en de oplossingen van de oefeningen. Met het onderdeel Extra aan het eind van het hoofdstuk, kunt u de leerstof herhalen en toetsen met extra opdrachten, zoals bord- en rollenspellen. Achter in het boek staan alle belangrijke uitdrukkingen uit de hoofdstukken overzichtelijk bij elkaar in. Alles in een oogopslag!

Docent Fatima Geerdink
‘’Ik ben Fatima Geerdink, voordat ik jaren geleden naar Nederland kwam woonde ik in Spanje, waar ik de Spaanse taal studeerde. Sinds mijn komst naar Nederland geef ik op allerlei nivo’s Spaanse les. Mijn methode is erop gericht om mensen praktisch Spaans te leren; elke dag bruikbaar op vakantie of voor je werk. Mijn motto is: Iedereen kan, op zijn of haar nivo, Spaans leren. Ik doceer de taal op een zo eenvoudig mogelijke manier. In de lessen spreek ik veel Spaans en de cursisten stimuleer ik ook Spaans te spreken. Zo overwin je de angst om een taal te leren spreken.

Talen zijn mijn passie, het slaat bruggen tussen mensen, en vergroot je wereld. Taal brengt je in contact met zoveel andere culturen. Spaans wordt gesproken door bijna 600 miljoen mensen. het is daarmee een van de meest gesproken talen.

Wees niet verlegen, meld je aan! Op een ontspannen maar doelgerichte wijze Spaans leren is leuk voor iedereen.’’

Details cursus
Dinsdag 6 oktober 2015 gaan we van start. De vakantiecursus Spaans bestaat uit 15 lessen. De tijd is van 20.45-22.15 uur. De lesruimte is gesitueerd in V7 op de 1e verdieping. Koffie en thee wordt u aangeboden door het Kursushus en staat voor u klaar. Er is plek voor maximaal 14 cursisten. De cursus gaat van start bij minimaal 6 cursisten.

De overige data zijn:
13-27 okt (20 okt is herfstvakantie)
3-10-17-24 nov
1-8-15 dec (daarna is kerstvakantie)
5-12-19-26 jan 2016
2-9 feb

Het lesgeld is exclusief het lesmateriaal. Cursisten dienen het lesboek (cd is hierbij ingesloten) zelf aan te schaffen: Spaans á la carte, via Intertaal.nl. Prijs €23,00. Cursisten kunnen dit ook via de docent aanschaffen, in dat geval ontvangt men 10% korting. Dit kan alleen maar tot en met 22 september 2015. Daarna regelt de cursist zijn lesboek individueel.

Voor alle inhoudelijke vragen met betrekking tot deze cursus Spaans kunt u rechtstreeks contact opnemen met Fatima Geerdink: erfage@zonnet.nl

U kunt zich HIER aanmelden voor de cursus.

Spaans á la carte: vakantiecursus