t/m 2 okt

Special Award Kunst Fiets Route

Kulturhus 1 vd 4 startpunten in Twente

Van 7 sept-2 oktober vindt de Special Award Kunst Fiets Routes 2015 plaats; de landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap. Tijdens de Kunst Fiets Route is het werk van genomineerde wedstrijddeelnemers te bewonderen en kunnen fietsers meestemmen voor de publieksprijs. In Oost-Nederland is Kulturhus Borne 1 van de 4 startpunten van deze prachtige kunst fietsroute.

De Special Award 2015 is dé landelijke beeldende kunstwedstrijd voor  kunstenaars met een handicap. De wedstrijd wordt eens in de drie à vier  jaar georganiseerd door Stichting Special Arts. Het doel is: deze  kunstenaars een kans geven hun talent te ontwikkelen en hun  kunstuitingen onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Houdt u van kunst? En van fietsen? Bent u benieuwd naar bijzondere kunst van buitengewone kunstenaars? Stap dan deze nazomer op de fiets voor de Special Award 2015 Kunst Fiets Routes. De fietsroutes lopen langs ateliers waar kunstenaars met een handicap werken, unieke horecagelegenheden van (zorg)organisaties, culturele hoogtepunten en door mooie natuurgebieden. Elke route bestaat uit twee delen, van ieder ± 25 km en vormt als het ware een ‘achtje’. U kunt er voor kiezen de hele route te fietsen of de helft.

Van de geëxposeerde kunstwerken is bij Kulturhus Borne vanaf september een kunstcatalogus te koop. Ook kunt u dan een fietsrouteboekje bij ons afhalen, samen met een leuke goodybag (op=op).

Van 7 september t/m 2 oktober 2015 kunt u de Special Award 2015 Kunst Fiets Route regio Oost fietsen. Route regio oost brengt u in textielstad Enschede, metaalstad Hengelo en het waterrijke gebied tussen Almelo en Borne.

Houdt u wel van kunst maar kunt of wilt u niet fietsen? Geen probleem: alle expositielocaties zijn ook per auto bereikbaar.

Special Award Kunst Fiets Route