Spelen met Muziek I & II

Gratis & voor kinderen

Kulturhus Borne start het nieuwe seizoen met vier heerlijke weken waarin u gratis kunt proeven van en ruiken aan ons aanbod! Van maandag 26 augustus t/m zondag 22 september, dan sluiten we onze proefweken af met onze jaarlijkse übergezellige Kultur-, Kookmarkt- en Streekmarkt ''Mix & Match''.

Kom GRATIS proeven in de muzikale keuken van Kulturhus Borne! Muziekschool Borne heeft zoveel in huis, voor iedereen!

SPELEN MET MUZIEK
Datum:           Woensdag 4 september
Docent:          Marianne van der Post

Tijd:                14.30-15.00 uur
Leeftijd:          4-6 jaar, groep 1, 2 en 3
De kinderen gaan een leuk lied zingen en dans erbij leren.

Tijd:                 15.15-16.00 uur
Leeftijd:           6-8 jaar, groep 3 en 4

De kinderen gaan een lied leren zingen en begeleiden met instrumenten zoals boomwhackers  en Orff - instrumentarium.

Locatie:          lokaal M1 in de
                       muziekschool

Marianne van der Post geeft les aan de jongste leerlingen van de muziekschool. Deze cursus heet: 'Spelen met Muziek' (voorheen VIO).

Orff instrumentarium: instrumenten die gebruikt worden in de leermethode van de beroemde muziekpedagoog en componist Carl Orff, zoals o.a. klokkenspel, metallofoon, xylofoon, handtrommels, bekkens, triangels, pauken.

Boomwhackers zijn kunststof buizen, die in verschillende lengtes gemaakt zijn. Door die verschillende lengtes kunnen alle tonen van een toonladder worden gespeeld. Elke kleur staat voor een bepaalde noot, zo is de rode buis een C, oranje een D, geel een E, enzovoort. Je kunt de boomwhacker op verschillende manieren bespelen , bijvoorbeeld tegen de grond, tafel, hand of knie, maakt de Boomwhacker zijn toon. Wanneer ze tegen elkaar worden geslagen, zijn twe tonen gelijk te horen. Een ander effect is de zogenaamde “Floor shot”, wanneer je plat met de hand op de onderkant slaat, klinkt een knallend geluid.

Spelen met Muziek I & II