13
feb

Sprakeloos met om 19.30 u inleiding door Cinementaal

Filmhuis Borne


105 min.

Drama / boekverfilming

Regie: Hilde van Mieghem, België, 2017

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman komt overhoop te liggen wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. De eerst zo flamboyante en levendige vrouw verliest haar spraakvermogen. Langzaamaan en onherroepelijk takelt ze af, steeds minder in staat te communiceren met wie haar lief is. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman. De confrontatie die hij moet aangaan met zijn moeder dwingt hem om alles in twijfel te trekken, ook zijn literaire prioriteiten. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Lanoye.
 

Het enige boek dat hij móest schrijven, zo omschreef Tom Lanoye zijn autobiografische bestseller Sprakeloos uit 2009, over de aftakeling en dood van zijn markante moeder na een beroerte. Met formidabele spel van Viviane de Muynk als moeder en een mooie bijrol ook van Hans Kesting als partner van de schrijver.

 

Cinementaal verzorgt de inleiding bij deze film.  

Ze hebben Bianca de Geus, klinisch neuropsycholoog bij Mediant GGZ bereid gevonden de film in te leiden. Ze heeft veel ervaring met mensen met niet-aangeboren-hersenletsel, ten gevolge van een ongeval, een herseninfarct, een tumor in het hoofd, middelen-misbruik en andere ziektes of problemen die hersenletsel tot gevolg kunnen hebben. Hierbij is het van belang dat naast de persoon die het hersenletsel heeft de naaste omgeving betrokken wordt.

 

Aanvang inleiding: 19.30 uur

Aanvang: 20.15 uur, met om 19.30 uur een inleiding door Cinementaal.
Entree: € 8,- (Vrienden van Filmhuis Borne € 5,-)


*Mocht het niet lukken om online kaarten te kopen mail dan uw naam, aantal kaarten, adres, postcode en telefoonnummer naar receptie@kulturhusborne.nl of bel naar 074 265 72 00*

 

Kaarten kopen
meer uit agenda
Sprakeloos  met om 19.30 u inleiding door Cinementaal