3
sep

Start Djembee les

Les met Hans Kosterink


3 september a.s. is het weer zover! Dan gaat het ‘West-Afrikaanse trommelgeweld’ weer van start op de woensdagavond bij de muziekschool Borne. Vanaf 8 jaar kun je er terecht om te leren spelen op de djembé, de meest populaire West-Afrikaanse handtrommel. Docent Hans Kosterink leert al jaren lang de meest diverse groepen de traditionele ritmieken aan in groepsverband.

Tijdens de lessen leer je spelenderwijs in een groep o.a.de geluiden in de trommel kennen, hoe je de trommel vast moet houden en leer je samen verschillende ritmes door elkaar kunt spelen. Heb je geen eigen trommel? Geen probleem, tijdens de lessen in het Kulturhus kun je een trommel gebruiken van de muziekschool.

In de beginnersgroep volwassenen kun je aanschuiven bij de mensen die vorig jaar begonnen zijn. Zij spelen sinds vorig jaar september en spelen al de nodige basisritmes. Met een beetje ritmegevoel  kun je bij deze enthousiaste groep mensen je energie  meteen kwijten is instromen op dit moment nog geen enkel probleem!

Voor de mensen die al meerdere jaren les hebben gehad of heel veel speelervaring hebben, is er nog de mogelijkheid zich aan te sluiten bij het gevorderdenensemble. Instroom hier is mogelijk na overleg met de docent.

Wil je het komende jaar je verdiepen in de West-Afrikaanse muziek, ben je enthousiast geworden na twee dagen Afrikafestival in Hertme of gewoon lekker met elkaar muziek maken meld je dan aan via deze link:
Aanmeldformulier muzieklessen

Of vraag eerst meer info op via cursus@kulturhusborne.nl

meer uit agenda
Start Djembee les